• ΑΓΟΡΕΣ

    Νέα άνοδος του χρυσού για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα

    • NewsRoom
    Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού


    Άνοδο κατέγραψε ο χρυσός για τέταρτη συνεχόμενη μέρα ενισχύοντας το μεγαλύτερο σερί ανόδου του πιο ενεργού συμβολαίου από τις 24 Μαΐου. Το δολάριο κινήθηκε πτωτικά σήμερα, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους επενδυτές με άλλες ισοτιμίες.

    Ωστόσο, η ανοδική πορεία στις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ περιόρισε τις αγορές στο πολύτιμο μέταλλο, που δεν προσφέρει σταθερή επιστροφή επένδυσης.

    Τι κατέγραψαν οι δείκτες

    Χρυσός: Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου κατέγραψε 0,3% άνοδο με την τιμή να διαμορφώνεται στα 1.787,70 δολάρια/ ουγγιά

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,8% κινούμενο στα 20,36 δολάρια η ουγγιά.

    Η πλατίνα Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 1,3% στα 901,6 δολάρια, το παλλάδιο πραγματοποίησε άλμα 3,1% στα 2.199,4 δολ. ενώ αντίθετα ο χαλκός υποχώρησε κατά 0,9% στα 3,54 δολ. η λίβρα.

    Που αποδίδουν οι αναλυτές την άνοδο του χρυσού

    Οι στρατηγικοί αναλυτές προειδοποίησαν ότι το τελευταίο ράλι —το μεγαλύτερο για τον χρυσό και το ασήμι από τον Μάρτιο— οφείλεται στην αντίληψη ότι η Federal Reserve σχεδιάζει να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων. Ο Ρούπερτ Ρόουλινγκ, αναλυτής της Kinesis Money για πολύτιμα μέταλλα, προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να αντιστραφεί εάν οι επενδυτές εγκαταλείψουν την άποψη ότι η Fed ήδη επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων ως απάντηση στην επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ.

    «Ένα μεγάλο μέρος της πρόσφατης ανάκαμψης των αγορών, της οποίας ωφελήθηκε επίσης ο χρυσός, βασίζεται στο ότι οι μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων της Fed θα είναι μικρότερες με λιγότερες από αυτές να απαιτούνται. Εάν αυτό αποδειχτεί μια ψεύτικη αυγή, τότε μπορεί να αναμένεται μια νέα πτώση και των δύο μετοχών, ιδιαίτερα των μετοχών ανάπτυξης και του χρυσού», έγραψε η Rowling.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Σούπερ κέρδη 5,9% για τις τράπεζες, εν αναμονή του buy back στη ΔΕΗ και η επιστροφή της… Τιτάν

    Πόσο θα κρατήσει το ράλι μετοχών-Τι λένε Morgan Stanley, JP Morgan και Goldman Sachs

    JP Morgan: Παραμένει αγοραστής σε Eurobank και Εθνική Τράπεζα



    ΣΧΟΛΙΑ