• Οικονομία

    ΗΠΑ: Στις 965.000 εκτοξεύθηκαν οι νέες αιτήσεις για καταβολή επιδόματος ανεργίας

    • NewsRoom


    Το μεγαλύτερο άλμα από τον περασμένο Μάρτιο κατέγραψε ο αριθμός των αιτήσεων για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας.

    Ειδικότερα, ο αριθμός των αιτήσεων αυξήθηκε κατά 181.000  στις 965.000 στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Ιανουαρίου, σε προσαρμοσμένη βάση. Σε μη προσαρμοσμένη βάση ο αριθμός τους αυξήθηκε στο 1,15  εκατ. αιτήσεις.

    Τα συνεχιζόμενα καταβαλλόμενα επιδόματα, αυξήθηκαν κατά 199.000 στα 5,27 εκατομμύρια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Ιανουαρίου.

    Όπως είναι φυσικό, τα στοιχεία απογοήτευσαν τους αναλυτές και τους επενδυτές της Wall Street.

    Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν πάνω από το όριο των 750.000 την εβδομάδα από την στιγμή που τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται ξανά στα τέλη του περασμένου έτους. Η διανομή εμβολίων αναμένεται να βοηθήσει, ωστόσο το πρώτο τρίμηνο παραμένει κρίσιμο για την αγορά εργασίας, μέχρι να εμβολιαστεί μια κρίσιμη μάζα του πληθυσμού .

     Το πακέτο τόνωσης των 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε πρόσφατα αναμένεται να προσφέρει ανακούφιση στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις το πρώτο τρίμηνο . Ο νέος  πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να δημοσιεύσει λεπτομέρειες την Πέμπτη για το νέο πρόσθετο πακέτο βοήθειας της αμερικανικής οικονομίας που προτείνει.



    ΣΧΟΛΙΑ