Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

«Οι νόμοι κρίνονται όταν εφαρμόζονται, έτσι και ο νόμος του Ιουλίου του 2026 για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου έχει φέρει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα», αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Όπως είπε ο υπουργός, το 2025 παίχτηκαν 1,8 δισ. σε παράνομα παιχνίδια, συμμετείχαν 900 χιλιάδες άτομα και υπήρχαν 15.000 παράνομοι ιστότοποι. «Με τον νόμο του Ιουλίου ενισχύσαμε το σώμα ελεγκτών παιγνίων, δημιουργήσαμε 110 οργανικές θέσεις στην ΕΕΕΠ εκ των οποίων 40 επιστημονικού πεδίου. Τώρα με την τεχνολογία εντοπίζουμε γρήγορα παράνομα δίκτυα και προχωρούμε στον αποκλεισμό τους. Ήδη, έχουν υποβληθεί μηνύσεις σε 18 influencers που διαφήμιζαν παράνομα παιχνίδια».

1

Όπως έγινε γνωστό ένας influencer είχε 623.000 followers και όλοι μαζί οι 18 influencers 3,6 εκατ. followers. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΕΕΠ κ. Αντώνη Βαρθολομαίο, το πρώτο εξάμηνο του 2026, τα κέρδη GGR του νόμιμου δικτύου ανήλθαν σε 1,56 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 8% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2025 και τα δημόσια έσοδα από τους φόρους ανήλθαν στα 627,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 14,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Διαβάστε επίσης:
Apollo: Με εγγύηση αεροσκάφη της EasyJet η κάλυψη μέρους του δανειακού πακέτου ύψους 3,5 δισ. λιρών

Mega Brokers: Αύξηση 19% στην παραγωγή ασφαλίστρων στο επτάμηνο

Πειραιώς: Χορηγός της Κεντρικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου για την Καλλιτεχνική Περίοδο 2026-2027