• Οικονομία

    ΗΠΑ: Περαιτέρω πτώση των τιμών της βενζίνης προβλέπει η υπ. Ενέργειας

    Αντλία βενζίνης - Επίδομα βενζίνης


    Η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ δήλωσε ότι οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ θα πρέπει να μειωθούν περαιτέρω, αφού έπεσαν σε λιγότερο από 4 δολάρια το γαλόνι για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

    “Ελπίζουμε ότι αυτό είναι αλήθεια, αλλά, και πάλι, μπορεί να επηρεαστεί από το τι συμβαίνει παγκοσμίως”, δήλωσε η Granholm στην εκπομπή “State of the Union” του CNN την Κυριακή.

     Οι τιμές κατά το τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να διαμορφωθούν κατά μέσο όρο στα 3,78 δολάρια το γαλόνι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας. Η Γκράνχολμ δήλωσε ότι η πρόβλεψη αυτή θα παραμείνει σε καλό δρόμο εκτός απροσδόκητων “παγκόσμιων γεγονότων”.

    Η διολίσθηση του κόστους των καυσίμων έχει συμβάλει στην επιβράδυνση του πληθωρισμού που τρέχει σε υψηλά επίπεδα τεσσάρων δεκαετιών φέτος, πλήττοντας τις καταναλωτικές δαπάνες και ωθώντας τους Ρεπουμπλικανούς να σφυροκοπήσουν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την άνοδο των τιμών. Η εθνική μέση τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ έφτασε στο ρεκόρ των 5,016 δολαρίων τον Ιούνιο.

    Ο Μπάιντεν διατυμπάνιζε την πτώση των τιμών της βενζίνης ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, όπου οι Δημοκρατικοί υπερασπίζονται μια οριακή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ένα πλεονέκτημα μιας ψήφου στη Γερουσία.

    Η κυβέρνηση έλαβε “πρωτοφανή μέτρα για να μετριάσει την προσφορά και τη ζήτηση”, όπως η απελευθέρωση πετρελαίου από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου των ΗΠΑ, δήλωσε η Γκράνχολμ.

    Επεσήμανε τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού, μια δέσμη μέτρων για το κλίμα, την ενέργεια, την υγειονομική περίθαλψη και τη φορολογία που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο και αναμένει την υπογραφή του Μπάιντεν, η οποία θα δώσει εκπτώσεις σε όσους αγοράζουν νέα ηλεκτρικά οχήματα και θα προωθήσει σταθμούς φόρτισης.

    Διαβάστε επίσης

    Τζο Μπάιντεν: Θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθει η τιμή της βενζίνης στα συνήθη επίπεδα



    ΣΧΟΛΙΑ