ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο 3,7% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον μήνα Σεπτέμβριο, με τον δομικό πληθωρισμό σημείωσε άνοδο 4,1% σε ετήσια βάση και 0,3% σε μηνιαία.
Νωρίτερα το Bloomberg Economics είχε προβλέψει ότι ο γενικός Δείκτης Τιμών θα καταγράψει αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση και 3,6% σε ετήσια.
Για τον δομικό πληθωρισμό, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση και 4,1% σε ετήσια βάση.
Τον Αύγουστο ο γενικός δείκτης είχε αυξηθεί κατά 0,6% σε μηνιαία βάση και κατά 3,7% σε ετήσια βάση.
Τα αποτελέσματα δεν έδειξαν κάποια αντίδραση των traders στα στοιχήματα για νέες αυξήσεις των επιτοκίων, με την επικρατούσα άποψη να είναι ότι η Fed θα συνεχίσει την παύση, ενώ το ενδεχόμενο για μία ακόμη κίνηση παραμένει μικρό για τον Δεκέμβριο.
Τα futures υποχώρησαν ελαφρώς στην είδηση για τον πληθωρισμό.
Διαβάστε επίσης:
Πρακτικά FED: Τα επιτόκια θα πρέπει να παραμείνουν υψηλά μέχρι να πέσει ο πληθωρισμός
«Κύμα» πτωχεύσεων αμερικανικών κολοσσών – Δυσοίωνο το μέλλον
Μπόστιτς (FED): Δεν χρειάζονται νέες αυξήσεις επιτοκίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα πλήγματα στο Ιράν, που επιτίθεται σε σημαντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις στον Κόλπο
- Μητσοτάκης: Διατηρούμε εφεδρείες αν επιδεινωθεί η κατάσταση, η δίκη για τα Τέμπη θα γίνει απέναντι σε όσους θέλουν να την καθυστερήσουν ή και να την ακυρώσουν
- Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές έπληξαν ιρανικό λιμάνι κοντά στο Στενό του Χορμούζ, προκαλώντας τον θάνατο 5 ανθρώπων, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna –
- Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για την απάτη των 31 εκατομμυρίων σε βάρος του ΕΦΚΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.