• Οικονομία

    Ιωάννης Λιανός στο mononews για την αντιπαράθεση με Γεωργιάδη: Το θέμα θεωρείται λήξαν – Θα συνεργαστούμε με την κα Νικολοπούλου

    Ιωάννης Λιανός – Πρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

    Ιωάννης Λιανός – Πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού


    «Θα συνεργαστούμε κανονικά με την κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου, από τη στιγμή που η κυβέρνηση την έχει επιλέξει, για τη θέση της αντιπροέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το θέμα θεωρείται λήξαν, είμαστε επαγγελματίες», αναφέρει στο mononews o πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Ιωάννης Λιανός σχετικά με την αντιπαράθεση που προέκυψε σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    Ωστόσο όπως τονίζει «έπρεπε να αναφέρω τη γνώμη μου. Θεώρησα καλύτερα να εκφράσω τις επιφυλάξεις μου από την αρχή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και στη κυβέρνηση από τη στιγμή που γνώριζα την κα Νικολοπούλου διότι ήταν υφισταμένη μου. Όμως οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι απόλυτα σεβαστές και δεν τίθεται κανένα θέμα παραίτησης».

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού διαφώνησε με την επιλογή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για διορισμό μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης.

    Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Λιανός απέστειλε επιστολή σε όλους τους βουλευτές ζητώντας να μην εγκρίνουν την πρόταση Γεωργιάδη που αφορά τον διορισμό της Χαρίκλειας Νικολοπούλου στην Επιτροπή, η οποία σήμερα εργάζεται ως διευθύντρια στην ίδια Επιτροπή, αφήνοντας αιχμές για καθυστερήσεις σε υποθέσεις που αφορούν τράπεζες.

    Έντονα εκνευρισμένος ο Αδ. Γεωργιάδης είπε ότι η αποστολή της επιστολής είναι «απαράδεκτη και αντιθεσμική» και επιτέθηκε στον Ι. Λιανό λέγοντας ότι είναι «στα όρια των θεσμών». Αν ο νομοθέτης «ήθελε να συναποφασίζουμε με τον εκάστοτε πρόεδρο θα το είχε προβλέψει στον νόμο. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος», είπε.

    Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης προέτρεψε τον πρόεδρο της Αρχής να παραιτηθεί.

    «Όποιος δεν μπορεί να συνεργαστεί παραιτείται» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει γνώμη «εκβιαζόμενη».

    Θετική γνώμη εξέφρασε η πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη να τοποθετηθεί η κυρία Χαρίκλεια Νικολοπούλου, στη θέση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.



    ΣΧΟΛΙΑ