ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Καμπανάκι» για την οικονομία χτύπησε ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης.
Ο κ. Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, εκτίμησε ότι η ύφεση για το 2020 θα κινηθεί σε διψήφιο αριθμό, δηλαδή πάνω από 10%.
Αυτό θα συνοδεύεται από αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας και τα εισοδήματα.
Σχετικά με το «αποτύπωμα» που θα αφήσει η ύφεση στην οικονομία, σχολίασε ότι το 2021 αναμένεται να εμφανιστεί ανάκαμψη όμως για να επανέλθει η οικονομία στα προηγούμενα επίπεδα θα χρειαστεί να περιμένουμε έως το τέλος του 2023.
Εκτίμησε δε ότι το 25% των επιχειρήσεων βρίσκεται σε κίνδυνο λουκέτου.
Εντύπωση πάντως, προκαλεί το γεγονός, ότι οι επιχειρήσεις προκειμένου να λάβουν την ενίσχυση των 534 ευρώ πρέπει να αναρτήσουν αφίσα στο χώρο εργασίας στην οποία θα γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της ΕΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εθνικό Αρχείο Μνημείων – Έτσι προστατεύεται και αναδεικνύεται η πολιτιστική κληρονομιά στη σύγχρονη εποχή
- Πιερρακάκης: Καθολική εφαρμογή και αναδρομικά της απόφασης του Αρείου Πάγου για ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη»
- Έντι Ράμα στους FT: Απαντάω άντε γ… σε όσους λένε ότι είμαι «Νονός» – Το Ιράν και άλλοι πίσω από τις διαδηλώσεις
- Στους ρυθμούς της SpaceX η Wall Street – Έπεσε προσωρινά κάτω από τα 150 δολάρια, επανήλθε στο +3%
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.