• Οικονομία

    Η Goldman Sachs «κρούει τον κώδωνα» για αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου

    Goldman Sachs


    Την επικείμενη άνοδο της τιμής του αργού πετρελαίου μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για την αποχώρησή τους από την συμφωνία με το Ιράν προβλέπει η Goldman Sachs σε δημοσίευσή της την Τετάρτη.

    Η τράπεζα υποστηρίζει ότι το αργό πετρέλαιο Brent θα ανέλθει στα 82,5 δολάρια το βαρέλι ως το καλοκαίρι. Αυτή την στιγμή, η τιμή του Brent σημειώνεται στα 77,14 δολάρια το βαρέλι για το συμβόλαιο του Ιουλίου, και συνεχίζει να ανεβαίνει.

    H πιο σκληρή στάση των ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αρχική απώλεια περίπου 500.000 βαρελιών την ημέρα στην παραγωγή του Ιράν, η οποία ανέρχεται αυτή την στιγμή στα 3,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

    Μια τέτοια απώλεια θα αύξανε την τιμή του αργού κατά 6,2 δολάρια το βαρέλι, εκτιμά η Goldman Sachs, σύμφωνα με το Reuters. «Αυτή η αυξημένη γεωπολιτική ένταση αυξάνει τα ανοδικά ρίσκα στις προβλέψεις για το Brent και ενισχύει την εκτίμηση μας ότι η μεταβλητότητα στην τιμή θα συνεχίσει να αυξάνεται» επισημαίνει η τράπεζα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: H ανακοίνωση του Τραμπ για το Ιράν σταθεροποίησε τη Wall Street – Παρέμεινε «στο κόκκινο» η τιμή του αργού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιράν: Ο Τραμπ μας κάνει ψυχολογικό πόλεμο, συνεχίζουμε χωρίς περιορισμούς το πυρηνικό πρόγραμμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι σημαίνει η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά



    ΣΧΟΛΙΑ