ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κομισιόν μετά τις κυρώσεις Τραμπ σε δικαστές του ΔΠΔ: «Θα είμαστε πάντα υπέρ της παγκόσμιας δικαιοσύνης»
Συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιουλίου συγκάλεσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με στόχο την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για το πακέτο ανάκαμψης.
«Η επίτευξη γρήγορα μίας συμφωνίας είναι κρίσιμης σημασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας: «Για τον σκοπό αυτό και σύμφωνα με το άρθρο 324 της Συνθήκης, κάλεσα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και τη γερμανίδα καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ, με την ιδιότητά της ως προεδρεύουσας του Συμβουλίου, καθώς και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, για μία συνάντηση στις 8 Ιουλίου για να υπάρξει ενημέρωση για την πρόοδο και να προετοιμασθούν οι εντατικές πολιτικές διαπραγματεύσεις που έχουμε μπροστά μας. Είναι κοινή υποχρέωσή μας να ολοκληρώσουμε αυτό το πακέτο ανάκαμψης χωρίς καθυστέρηση και να δείξουμε σε όλους τους Ευρωπαίους ότι η Ένωση είναι έτοιμη να δράσει προς όφελος όλων».
Στην ανακοίνωσή της, η φον ντερ Λάιεν σημειώνει ότι μετά την παρουσίαση της πρότασης της Κομισιόν στις 27 Μαΐου έχουν γίνει εντατικές συναντήσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. «Αυτές οι ανταλλαγές απόψεων έδειξαν τόσο μία κοινή αποφασιστικότητα να δράσουμε για να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή ανάκαμψη καθώς και έναν κοινό τόπο σε πολλές πλευρές του πακέτου», αναφέρει, προσθέτοντας: «Θα χρειαστεί ισχυρή πολιτική καθοδήγηση για να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο γρήγορα και επιτυχώς».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε 54χρονος που είχε εξαφανιστεί
- Penny stocks: Τα… αζήτητα 15 εκατ., οι παραγγελίες του Στρατού που ξελασπώνουν την Τρία Άλφα, το come back της Frigoglass και το… όχημα της Προοδευτικής
- Μέση Ανατολή: Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε σε μέλος της Χαμάς στη νότια Συρία
- Χάος στο Λος Άντζελες: Ο Τραμπ βγάζει την Εθνοφρουρά στους δρόμους – Σε ετοιμότητα και οι πεζοναύτες
