ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λίγες ημέρες πριν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για το πακέτο παροχών, οι αγορές «σφυροκοπούν» την χώρα. Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων κινούνται στα… ύψη, με την κρίση στις αναδυόμενες αγορές αλλά και τον μόνιμο «βραχνά» της Ιταλίας να οδηγούν σε απαγορευτικά επίπεδα το κόστος δανεισμού της Ελλάδας.
Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετους ομολόγου κινείται πάνω από τα επίπεδα του 4,6% καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις και οι εντολές πώλησης των ελληνικών χρεογράφων στη δευτερογενή αγορά. Σε άνοδο βρίσκεται και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, το οποίο καταγράφει αύξηση κατά 15,3 μονάδες βάσης στο 3,698%.
Το 10ετές spread, δηλαδή η απόκλιση της απόδοσης των ελληνικών και των γερμανικών ομολόγων, εκτινάσσεται στις 426,6 μονάδες βάσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βόλος: Νεαροί «μπούκαραν» σε σούπερ μάρκετ και ποδοπάτησαν προϊόντα «Βιολάντα» (Βίντεο)
- Ιράν: «Τρομοκρατικές οργανώσεις» οι Ευρωπαϊκοί στρατοί – Αντίποινα για τα μέτρα κατά των Φρουρών της Επανάστασης
- Σε πλήρη λειτουργία αρχές του 2027 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – Η πορεία του έργου
- Tραμπ για FED: «Ο Κέβιν Γουόρς θα μειώσει τα επιτόκια»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.