ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν αναμένει ύφεση για τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου, αλλά δεν μπορεί επίσης να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας ύφεσης.
Ερωτηθείσα σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αν περίμενε ύφεση, η Γκεοργκίεβα είπε: “Όχι, όχι σε αυτό το σημείο. Δεν σημαίνει όμως ότι αποκλείεται”.
Οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές έχουν αδυνατίσει από τότε που το ΔΝΤ υποβάθμισε τις προοπτικές ανάπτυξης του 2022 λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, της επιβράδυνσης της Κίνας και των παγκόσμιων κλυδωνισμών των τιμών, ιδιαίτερα των τροφίμων. “Σε σύντομο χρονικό διάστημα… ο ορίζοντας έχει σκοτεινιάσει”, είπε .
Γκεοργκίεβα: Η Ουκρανία χρειάζεται οικονομική βοήθεια ύψους 5 δισ. δολαρίων τον μήνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πρέβεζα: Εγκρίθηκε η μελέτη για την προστασία και ανάδειξη του Κάστρου Παντοκράτορα από το υπ. Πολιτισμού
- Birkenstock: Σήμα για αύξηση εσόδων 15% το 2026 παρά τις εμπορικές πιέσεις
- Emirates: Πέντε τρόποι με τους οποίους διευκολύνει τα ταξίδια των επιβατών
- ΟΔΔΗΧ: Νέα έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων 400 εκατ. ευρώ στις 19 Αυγούστου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.