ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πάνω από το φράγμα των δύο ευρώ ανά λίτρο βρίσκεται η αμόλυβδη βενζίνη συνεχίζοντας το ανοδικό σερί και προκαλώντας μεγάλη επιβάρυνση τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Τα νησιά των Κυκλάδων κατέχουν την πρωτιά. Συγκεκριμένα στη Σίκινο και την Αμοργό υπήρξαν πρατήρια υγρών καυσίμων που είχαν το λίτρο της αμόλυβδης πάνω από τα 2 ευρώ, όπως φαίνεται από την υποβολή στο παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα ένα πρατήριο στη Σίκινο υπέβαλε τιμή 2,045 ευρώ το λίτρο ενώ ένα πρατήριο στα Κατάπολα υπέβαλε τιμή στα 2 ευρώ το λίτρο.
Σε περισσότερα από 22 νησιά και νομούς της χώρας η βενζίνη πωλείται πάνω από 1,90 ευρώ ανά λίτρο, ενώ σε ύψη ρεκόρ βρίσκονται η τιμή του πετρελαίου κίνησης καθώς και του μαζούτ.
Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δε θα μειώσει τους φόρους, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομίας, το οποίο παρακολουθεί την κατάσταση. Το υπουργείο δεν εξετάζει την οποιαδήποτε παρέμβαση στην αγορά για να προστατεύσει τους καταναλωτές και τους κατοίκους της νησιωτικής χώρας.
Στο 1,63 ο μέσος όρος
Πανελλαδικά η τιμή της αμόλυβδης είναι – βάσει των στοιχείων της Δευτέρας – στα 1,630 ευρώ/λίτρο όταν μια εβδομάδα νωρίτερα ήταν 1,603 ευρώ/λίτρο.
Όσον αφορά τις πιο ακριβές περιοχές, οι Κυκλάδες είναι η περιοχή με την ακριβότερη μέση τιμή στη βενζίνη (1,850 ευρώ το λίτρο) ενώ στη δεύτερη ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 1,768 ευρώ/λίτρο. Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Ευρυτανία με 1,724 ευρώ/λίτρο.
Με την μέση τιμή της αμόλυβδης στο 1,63€ ανά λίτρο και στο 1,40€ το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, η Ελλάδα είναι πλέον η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η πέμπτη σε όλο τον κόσμο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τασούλας: Ο Λευτέρης Πετρούνιας για άλλη μια φορά γέμισε όλους τους Έλληνες με υπερηφάνεια
- Νέο κεφάλαιο για τον υγρό στίβο στον Πειραιά – Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ανδρέας Γαρύφαλλος»
- Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης: Η ναυτιλιακή κληρονομιά, η επέτειος των 70 χρόνων του Ιδρύματος Ευγενίδου και η επόμενη μέρα
- Δένδιας: Στις 7 Μαρτίου 1948 τα Δωδεκάνησα επέστρεψαν στην «αγκαλιά» της Μητέρας Πατρίδας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.