• Οικονομία

    Fed: Προειδοποίηση Πάουελ για τον «προστατευτισμό» του Τραμπ – Ο εμπορικός πόλεμος ανησυχεί τις επιχειρήσεις

    • NewsRoom
    Jerome Powell, επικεφαλής Fed

    Jerome Powell, επικεφαλής Fed


    Ισχυρές παραμένουν οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, χάρη και στην επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, υποστήριξε ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, κατά την  καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά  ανακοίνωση της αύξησης των επιτοκίων για τρίτη φορά μέσα στο 2018.

    Σύμφωνα με τον κ. Πάουελ, ο αριθμός των πολιτών που εργάζονται αυξάνεται, οι μισθοί κινούνται υψηλότερα και οι δαπάνες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων συνεχίζουν να επεκτείνονται. Μάλιστα εξήγησε πως η απόσυρση του χαρακτηρισμού της νομισματικής πολιτικής ως  «accommodative» («διευκολυντική»), η οποία σχολιάστηκε έντονα από τους αναλυτές, αποτελεί ένδειξη ότι η νομισματική πολιτική «εξελίσσεται με βάση τις προσδοκίες».

    Ωστόσο, ο κ. Πάουελ έσπευσε να προειδοποιήσει για τους κινδύνους της εμπορικής πολιτικής που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Fed, o προστατευτισμός μπορεί να βλάψει τις ΗΠΑ. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο επιχειρηματικός κόσμος των ΗΠΑ έχει εκφράσει έντονες ανησυχίες στη Fed για τους δασμούς που έχει επιβάλλει ο Aμερικανός πρόεδρος.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Fed: Αύξηση των επιτοκίων στο 2% με 2,25%



    ΣΧΟΛΙΑ