• Οικονομία

    ESM: Τέλος εποχής για τον Κλάους Ρέγκλινγκ, προσωρινός αντικαταστάτης του ο Κριστόφ Φρανκέλ

    • NewsRoom
    Κριστόφ Φρανκέλ

    Κριστόφ Φρανκέλ


    Ο Κριστόφ Φρανκέλ αποτελεί τον προσωρινό αντικαταστάτη του Κλάους Ρέγκλινγκ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) όπως αποφάσισε το Συμβούλιο των Διοικητών του Μηχανισμού.

    Ο κ. Φρανκέλ υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος από τη δημιουργία του ESM το 2012 και έχει εξαιρετικό επαγγελματικό υπόβαθρο στον τομέα των χρηματοοικονομικών και των χρηματοπιστωτικών αγορών, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ του ESM Paschal Donohoe.  Θα αναλάβει καθήκοντα από τις 8 Οκτωβρίου έως το αργότερο τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

    Όπως ανέφερε ο Donohoe, κατά τη διαδικασία επιλογής του νέου CEO, εξετάστηκαν τέσσερις υποψήφιοι, χωρίς ωστόσο κανένας από αυτούς να καλύψει το πολύ υψηλό όριο του 80% των ψήφων.

    Ο κ. Donohoe ευχαρίστησε ταυτόχρονα τον Κλάους Ρέγκλινγκ για τις «ακούραστες προσπάθειές του και τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά του» στον Μηχανισμό, τον οποίο μετέτρεψε σε «έναν αξιόπιστο θεσμό, μια άγκυρα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ».

    Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε πως η θητεία του στο τιμόνι του Μηχανισμού ήταν μια περίοδος πρόκλησης για την Ένωση, καταφέρνοντας να κρατήσουν τη ζώνη του ευρώ ενωμένη.

    «Ως αποτέλεσμα προσαρμογών και μεταρρυθμίσεων σε εθνικό επίπεδο και αρκετών νέων θεσμών που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 12 χρόνια – συμπεριλαμβανομένου του EFSF και του ESM – η ζώνη του ευρώ είναι πιο ανθεκτική και καλύτερα προετοιμασμένη σήμερα για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Αφήνω τον ESM στα πολύ αρμόδια χέρια του αναπληρωτή μου, Κριστόφ Φρανκέλ και του διοικητικού συμβουλίου», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΚΤ: Για μεγάλο διάστημα θα είναι εκτός στόχου ο πληθωρισμός

    Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο «απαγόρευσε» τις αυξήσεις στις τιμές – Δάνειο 1,5 δισ. δολάρια από τη Μόσχα

    Τράπεζα της Αγγλίας: Η παρέμβαση για τη διάσωση των συντάξεων -Πώς σταθεροποίησε τις αγορές ομολόγων



    ΣΧΟΛΙΑ