ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέο γύρο ελέγχων για τα ανασφάλιστα οχήματα ξεκινά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που ετοιμάζεται να στείλει νέα ραβασάκια με πρόστιμα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Αρχής, τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και μηχανές που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους πλησιάζουν τις 600.000 και οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα-φωτιά.
Τα οχήματα που έχουν ασφαλιστεί σε σχέση με πέρυσι την ίδια εποχή, ξεπερνούν τις 400.000. Χιλιάδες ήταν οι ιδιοκτήτες που έσπευσαν να τα ασφαλίσουν μετά το περυσινό σαφάρι, ώστε να γλιτώσουν το πρόστιμο. Ωστόσο, καθώς τα συμβόλαια αυτά σε λίγο καιρό λήγουν, υπάρχει φόβος να μην υπάρξει ανανέωση, και τότε τα ανασφάλιστα θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 600.000.
Την ώρα αυτή, είναι σε πλήρη εξέλιξη νέα ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων με στόχο να αποφευχθούν τα παρατράγουδα που υπήρξαν πέρυσι όταν κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο ακόμη και οι ιδιοκτήτες κλεμμένων οχημάτων. Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα αρχίσει κατόπιν η διαδικασία των προστίμων, που ανάλογα με τον κυβισμό και τον τύπο διαμορφώνονται από 100 ως 250 ευρώ.
Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα διαμορφώνονται ως εξής:
-Μηχανές:
Ως 250 κυβικά: Πρόστιμα 100 ευρώ
Άνω των 250 κυβικών: Πρόστιμα 150 ευρώ
-Αυτοκίνητα:
Ως 1.000 κυβικά: Πρόστιμα 200 ευρώ
Άνω των 1.001 κυβικών: Πρόστιμα 250 ευρώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΦΚΑ: Ποιοι δικαιούνται μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές κατά 50%
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φορολοταρία Δεκεμβρίου: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση που μοιράζει 1 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς μπορείτε να «κουρέψετε» έως και 90% τα χρέη σας στις τράπεζες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βλάσης Φρυσίρας: «Ο χρόνος ήταν απλόχερος απέναντί μου»
- Τιμές ρεύματος: Μεγάλες αυξήσεις στα μπλε τιμολόγια-Ποια είναι τα φθηνότερα μπλε
- Βύρων Βασιλειάδης: Ναυπηγεί 14 πλοία με την Venergy Maritime και υλοποιεί μεγάλη επένδυση στην Αίγυπτο με την Antipollution
- Ο Χορός των Ρόδων στο Μονακό, τα Μπαλέτα της Γενεύης για «καλό σκοπό», η Ελληνίδα «Μις Μαρπλ» και η «Απαγωγή», «η Ζωή μας Καλά» από την Αϊνόλα Τερζοπούλου, η Ευρώπη Ασφαλιστική για τους συνεργάτες της και Πάσχα στην Αθήνα;

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.