• Οικονομία

  Έρχεται ρύθμιση οφειλών προς ταμεία και εφορία για όσους έχουν κλείσει βιβλία και μπλοκάκια 

  • NewsRoom


  Έρχεται ρύθμιση οφειλών προς ταμεία και εφορία για όσους είχαν κλείσει βιβλία και μπλοκάκια, όπως ανέφερε, ο ειδικός γραμματέας ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.

  Για όσους δεν έχουν πλέον εμπορική ιδιότητα ή έχουν κλείσει τα βιβλία τους και έχουν από παλιά οφειλές στα ταμεία και την εφορία, δεν υπήρχε στοχευμένη ρύθμιση χρεών πλην των παγίων 12 δόσεων, «αυτή την στιγμή τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ετοιμάζουν ρύθμιση για τις ομάδες που δεν καλύπτονταν είτε από το Νόμο Κατσέλη – Σταθάκη είτε από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό» είπε ο κ. Κουρμούσης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 Στο Κόκκινο. Μία τέτοια ρύθμιση, όπως εκτίμησε, «θα παρουσιαστεί ως το τέλος του έτους».

  Από τους ελεύθερους επαγγελματίες «αρκετοί που είχαν κλείσει τα μπλοκάκια γιατί δεν άντεξαν τα χρέη, αλλά ήθελαν να δραστηριοποιηθούν, τον τελευταίο χρόνο έχουν προβεί σε ενέργειες και τα ξανανοίγουν, γιατί ο εξωδικαστικός μηχανισμός τους παρείχε την δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη και με “κούρεμα” και σε 120 δόσεις», όπως είπε. «Στον εξωδικαστικό από όλες τις κατηγορίες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία πάνω από 50.000, έχουν υποβάλει αίτηση πάνω από 4.000 και έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία πάνω από 650».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρχονται κατασχέσεις – σοκ από την Εφορία για χρέη ακόμα και 500 ευρώ

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΑΔΕ: Δεύτερη ευκαιρία σε οφειλέτες που έχασαν την πάγια ρύθμιση της εφορίας

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ρύθμιση χρεών στην εφορία: 9+1 συμβουλές της τελευταίας στιγμής  ΣΧΟΛΙΑ