• Business

    Ρύθμιση χρεών στην εφορία: 9+1 συμβουλές της τελευταίας στιγμής

    Εφορία

    Εφορία


    Οι πιο δύσκολοι μήνες του έτους είναι πάντα οι τελευταίοι, καθώς “μαζεύονται” όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις και φέρνουν ένα δυσβάσταχτο βάρος για τους φορολογούμενους, που καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, δόσεις από παλιότερες ρυθμισμένες οφειλές, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας, μέσα σε λίγους μήνες.

    Αν και για να αποφύγει κανείς την υπερφορολόγηση δεν υπάρχει λύση, υπάρχει τρόπος να μοιράσει τις οφειλές του σε έως 12 ή 24 (εφόσον πρόκειται για έκτακτες υποχρεώσεις, όπως πρόστιμα) δόσεις, μέσω της πάγιας ρύθμισης. Για την υπαγωγή των οφειλών σας σε πάγια ρύθμιση θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

    1. Η αίτηση υπαγωγής οφειλών στην πάγια ρύθμιση υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του Taxisnet, με τον φορολογούμενο να επιλέγει τον αριθμό των δόσεων, και άρα το ποσό που θα πληρώνει κάθε μήνα.
    2. Για να γίνει δεκτή η αίτηση, θα πρέπει ο οφειλέτης να δηλώσει ότι το εισόδημα που του περισσεύει μηνιαίως, αφαιρουμένων των δαπανών του, είναι μεγαλύτερο από τη μηνιαία δόση που έχει επιλέξει.
    3. Αφού γίνει δεκτή η αίτηση, ο οφειλέτης πρέπει εντός τριών ημερών να πληρώσει σε τράπεζα (και μέσω e-banking) την πρώτη δόση, χρησιμοποιώντας την Ταυτότητα Οφειλής που θα λάβει.
    4. Η Ταυτότητα Οφειλής θα είναι η ίδια και για τις επόμενες δόσεις που θα πρέπει να εξοφλούνται κάθε μήνα.
    5. Ο φορολογούμενος μπορεί να εξοφλεί τις δόσεις του μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής.
    6. Το επιτόκιο της πάγιας ρύθμισης είναι 8,51%.
    7. Εφόσον δεν καταβληθεί εγκαίρως μία δόση, επιβαρύνεται με προσαύξηση 15% επί του ποσού της δόσης.
    8. Με την πάγια ρύθμιση μπορείτε να ρυθμίσετε όχι μόνο ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και οφειλές που δεν έχουν ακόμα καταστεί ληξιπρόθεσμες, όπως είναι π.χ. η πληρωμή της επόμενης δόσης του ΕΝΦΙΑ.
    9. Ειδικά για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, είναι σημαντικό το ότι μπορούν να ρυθμίσουν μέσω της πάγιας ρύθμισης και μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, ώστε να μην κινδυνεύσουν να χάσουν τις 100 δόσεις.
    10. Αν ο φορολογούμενος χάσει την πάγια ρύθμιση, μπορεί άμεσα να προχωρήσει σε νέα, χωρίς κάποιον περιορισμό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα αποκάλυψη από ΕΥ: Η Folli Follie δεν συνεργάστηκε μαζί μας στους ελέγχους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποδείξεις: Έξτρα χαράτσι 22% για όσους δεν καλύψουν το αφορολόγητο-Όλες οι αλλαγές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Μυρίζει… μπαρούτι στις αγορές. Κατέρριψε το ιστορικό χαμηλό της η ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ