• Οικονομία

    Επιδρομή της ΑΑΔΕ στις επιχειρήσεις που δεν δήλωσαν «επαγγελματικό λογαριασμό»

    • NewsRoom


    Δεν πρόλαβε να εκπνεύσει καλά – καλά η προθεσμία για την δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού από τους ελεύθερους επαγγελματίες και κλιμάκια ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησαν τους σαρωτικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις.

    Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ  στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί για τον εντοπισμό επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών που δεν προχώρησαν στην εφαρμογή του μέτρου το οποίο ήταν υποχρεωτικό, διασταυρώνει εάν οι επαγγελματίες έχουν δηλώσει επαγγελματικούς λογαριασμούς στο TAXIS και εάν έχουν μηχανήματα POS, ενώ ζητούν να δουν βεβαιώσεις τραπεζών σε όσους δήλωσαν πως έχουν κατασχεμένους λογαριασμούς. Επίσης, προβαίνουν σε ελέγχους για να διαπιστώσουν εάν εκδίδονται αποδείξεις και εάν τηρείται η φορολογική νομοθεσία.

    Οι επαγγελματίες είχαν περιθώριο μέχρι  χθες 12.12.2018 για να δηλώσουν ηλεκτρονικά τον επαγγελματικό λογαριασμό στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) με τη χρήση των διαπιστευτηρίων που διαθέτουν για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Σε περίπτωση που δεν έκαναν δήλωση, θα τους επιβληθούν από σήμερα πρόστιμα των 100 ευρώ ενώ αν δεν γίνει καθόλου δήλωση από κάποιον επαγγελματία τα πρόστιμα θα αγγίξουν τα 1.000 ευρώ.

    Οι έλεγχοι αναμένεται να κορυφωθούν το επόμενο διάστημα ενόψει και της εορταστικής περιόδου με σκοπό να δώσουν το… δικό τους «μποναμά»!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επαγγελματικός λογαριασμός: Λήγει η προθεσμία-Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.000 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Τέλος χρόνου» για τον επαγγελματικό λογαριασμό-Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ