• Οικονομία

    Επανεμφάνιση αγοραστών στα ελληνικά ομόλογα-Κάτω από το 4% η απόδοση του 10ετούς

    • NewsRoom


    Ώθηση στις τιμές των ελληνικών ομολόγων, έδωσαν οι διαρροές στον διεθνή Τύπο σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, συμπιέζοντας περαιτέρω τις αποδόσεις τους την Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με στελέχη της αγοράς. Η υποχώρηση των αποδόσεων διευκολύνει τα σχέδια της χώρας για έκδοση νέου 3ετούς ή 10ετούς ομολόγου τις επόμενες εβδομάδες.

    Έτσι, αν και σήμερα τα ομόλογα της ευρωζώνης δέχονται σημαντικές πιέσεις λόγω του περιορισμού των φόβων για έναν πλήρη εμπορικό πόλεμο, κάνοντας τους επενδυτές να γυρίσουν την πλάτη στα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια και να στραφούν προς την ανάληψη ρίσκου, οι ελληνικοί κρατικοί τίτλοι αυτονομούνται σημειώνοντας ισχυρή βελτίωση.

    Βέβαια, στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια τα ελληνικά ομόλογα χαρακτηρίζονται risk assets αφού οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης παρά το μπαράζ των αναβαθμίσεων από τις αρχές του έτους (τόσο από την S&P όσο και από την Fitch και την Moody’s, με την DBRS να αναμένεται να ακολουθήσει στις 4 Μαΐου), συνεχίζουν να αξιολογούν την Ελλάδα κάτω από την κατηγορία επενδυτικού βαθμού. Έτσι, όταν η διάθεση για ρίσκο ανεβαίνει, οι επενδυτές που κυνηγούν τις αποδόσεις αρχίζουν και κοιτούν και τα ελληνικά assets ειδικά αν βλέπουν ότι οι προοπτικές της Ελλάδας βελτιώνονται.

    Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε στο 3,97% το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης από 4,4% που βρισκόταν προς το τέλος Μαρτίου ενώ του 5ετούς στο 3,13% από 3,65% στις 24 Μαρτίου.

    Σημειώνεται ότι η Ελλάδα άντλησε 3 δισ. ευρώ από την πώληση ενός νέου 7ετούς ομολόγου στα μέσα Φεβρουαρίου με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,5%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αναχρηματοδότηση δανεισμού του Ομίλου Σφακιανάκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιχμές Σπίρτζη για Uber: Για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει να έχει έδρα στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ολοκληρώθηκαν 39 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί



    ΣΧΟΛΙΑ