ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυξήθηκε κατά 13,6% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας φέτος τον Μάιο, με την αξία των εισαγωγών να υπερβαίνει σημαντικά εκείνην των εξαγωγών.
Ειδικότερα, από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εμπορευματικές συναλλαγές προκύπτουν τα εξής:
Η συνολική αξία των εισαγωγών ανήλθε στο ποσό των 7.549,4 εκατ. ευρώ έναντι 7.067,6 εκατ. ευρώ τον Μάιο 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 6,8% (χωρίς τα πετρελαιοειδή υπήρξε μείωση κατά 373,1 εκατ. ευρώ ή 6,8%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία σημειώθηκε μείωση κατά 383,6 εκατ. ευρώ ή 7%).
Η συνολική αξία των εξαγωγών ανήλθε στο ποσό των 4.159,4 εκατ. ευρώ έναντι 4.082,3 εκατ. ευρώ τον Μάιο 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 1,9% (χωρίς τα πετρελαιοειδή καταγράφηκε μείωση κατά 212,7 εκατ. ευρώ ή 6,8%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία σημειώθηκε μείωση κατά 203,1 εκατ. ευρώ ή 6,5%).
Αναλυτικά τα στοιχεία εδώ
Διαβάστε επίσης:
Ελλάκτωρ: «Πράσινο φως» από τη ΓΣ για την πώληση της Ηλέκτωρ στη Motor Oil
J.P. Morgan: Αγοράστε τη μετοχή του OTE – Ελκυστικό το σημείο εισόδου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαξίμου για ΑΕΙ: Τέλος η ανοχή – Σχέδια ασφαλείας και ποινές για τους παραβάτες
- Ζελένσκι: «Θεατρική» η κίνηση του Πούτιν για 3μερη εκεχειρία – Δεν εγγυόμαι την ασφάλεια των ξένων ηγετών για τις 9 Μαΐου
- Η ιστορία του Βρετανικού ζωντανεύει -Το ναυάγιο στην Κέα και η ανέλκυση αντικειμένων
- Βοτανικός: Προς το 2027 η ολοκλήρωση του γηπέδου του Παναθηναϊκού – Η νέα ημερομηνία και ο λόγος της καθυστέρησης
