Στους λογαριασμούς περίπου 15.944 δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων θα πιστωθεί αύριο, Τετάρτη 7 Μαρτίου το ποσό των 28.053.171,08 ευρώ για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, αυτές αφορούν μεταξύ άλλων την εκκαθάριση των αποζημιώσεων ζημιών, στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, που συνέβησαν εντός του 2017.
Το υψηλότερο ποσό των αποζημιώσεων θα υποβληθεί στο Νομό Πέλλας και θα ανέρχεται στα 6.505.230,03 ευρώ, ακολουθεί ο Νομός Λάρισας με 4.607.660,86 ευρώ και ο νομός Καστοριάς με 1.870.310,80 ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, «με τη πληρωμή αυτή καταβάλλεται το 70% επί του συνολικού ποσού της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στο κάθε παραγωγό, για ζημιά στο φυτικό του κεφάλαιο, και το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στον κάθε κτηνοτρόφο, για ζημιά στο ζωικό του κεφάλαιο».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης εκπρόσωποι των αγροτών – Τι δεσμεύτηκε ο Αποστόλου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη