• Οικονομία

    Χατζηδάκης – θεσμοί: Αύξηση του ρυθμού απονομής των εκκρεμών συντάξεων

    Έκρηξη αιτήσεων συνταξιοδότησης λόγω των αλλαγών που φέρνει το 2022

    Κωστής Χατζηδάκης


    Στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και των επικεφαλής των θεσμών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, βρέθηκαν οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης και καταβολής εφάπαξ που προσεγγίζουν τις 300.000.

    Στο πλαίσιο της 12ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της χώρας, ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε για την μείωση του στοκ έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022.

    Κατά τη συνάντηση -που έγινε σε καλό κλίμα- ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε σχέση με το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, καθώς και τις εκτιμήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα, με δεδομένο τον στόχο που έχει τεθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για αύξηση του ρυθμού απονομής των εκκρεμών συντάξεων και δραστική μείωση του στοκ έως το πρώτο εξάμηνο του 2022.

    Ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώνει τακτικά τους εκπροσώπους των θεσμών τόσο για την πορεία των εκκρεμών συντάξεων, όσο και για τη διαδικασία απονομής των συντάξεων γενικά, τονίζοντας ότι για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το θέμα αντιμετωπίζεται ως κορυφαία προτεραιότητα –για λόγους τόσο κοινωνικούς όσο και πολιτικούς- και όχι απλώς ως συμμόρφωση με μια μνημονιακή υποχρέωση.

    Ο κ. Χατζηδάκης έχει προαναγγείλει τη λειτουργία συστήματος «πύργος ελέγχου» με το οποίο θα μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ να παρακολουθούν τι γίνεται με την έκδοση συντάξεων σε πραγματικό χρόνο.

    Και τις αρχές του επόμενου μήνα θα προστεθούν στη διαδικασία έκδοσης συντάξεων 1.200 πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι, οι οποίοι σταδιακά θα φτάσουν τις 3.600.

    Διαβάσε επίσης

    Κωστής Χατζηδάκης: Έκδοση 30.000 συντάξεων το μήνα – Ψηφιακή αναβάθμιση του e-ΕΦΚΑ με 44 εκατ. ευρώ

    Κονδύλια €2,6 δισ. στο υπουργείο Εργασίας από το Ταμείο Ανάκαμψης

    Χατζηδάκης: Στον ΕΦΚΑ πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι βασανιστές πολιτών



    ΣΧΟΛΙΑ