• Κοινωνία

    Χατζηδάκης: Στον ΕΦΚΑ πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι βασανιστές πολιτών

    • NewsRoom
    Κωστής Χατζηδάκης: Έως τον Ιούνιο του 2022 δεν θα υπάρχουν εκκρεμείς συντάξεις

    Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ/STR)


    «Όποιοι έχουν θέση δημόσιου λειτουργού, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι ούτε εξουσιαστές, ούτε πολύ περισσότερο βασανιστές των πολιτών. Οφείλουμε πράγματι να τους υπηρετούμε, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για τον ΕΦΚΑ, ο οποίος υποτίθεται ότι κάνει κοινωνική πολιτική» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Κωστής Χατζηδάκης.

    Χθες ο υπουργός εξέφρασε την αγανάκτησή του για τις συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ, που χωρίς να υπάρχει κανένα τυπικό εμπόδιο, καθυστερούν έως και 4 χρόνια να απονεμηθούν.

    Σαφής εντολή της πολιτικής ηγεσίας

    Όπως ανέφερε στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΝΑΤ, Κώστας Τσαγκαρόπουλος, «σαφής εντολή της πολιτικής ηγεσίας ήταν να τελειώσουμε το θέμα των χιλιάδων εκκρεμοτήτων του παρελθόντος. Στο ΝΑΤ έχουμε περίπου 70 υπαλλήλους για τις χιλιάδες εκκρεμότητες, πίσω από τις οποίες όμως βρίσκονται άνθρωποι».

    «Το θέμα για το οποίο μιλάμε αφορά χήρες, που στερήθηκαν τους άνδρες τους και εν ζωή λόγω επαγγέλματος και βιολογικά λόγω θανάτου.

    Ο Κωστής Χατζηδάκης εντόπισε ένα κενό που αφορά 444 περιπτώσεις. Μόλις βγήκε ο νόμος ως Διοίκηση και ως υπάλληλοι του ΝΑΤ κάναμε ότι έπρεπε, ετοιμάσαμε φακέλους και στοιχεία.

    Ο νόμος έλεγε δεν υπάρχει επανυπολογισμός συντάξεων και ουσιαστικά ζητούσε από εμάς τα ποσά των τελευταίων συντάξεων.

    Έμενε στα συρτάρια επειδή υπήρχε η αντίδραση κάποιων στον ΕΦΚΑ, που αδικούν και τους συναδέλφους τους, ότι έπρεπε να περιμένουμε και εγκύκλιο.

    Γιατί να βγει εγκύκλιος, για το αυτονόητο; Πολλές φορές κρυβόμαστε πίσω από μια εγκύκλιο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΝΑΤ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οργή Χατζηδάκη για υπαλλήλους του ΕΦΚΑ – Γιατί 444 γυναίκες δεν λαμβάνουν τις συντάξεις χηρείας



    ΣΧΟΛΙΑ