ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεν υπάρχει συναίνεση της Κομισιόν να μειώσει η κυβέρνηση το αφορολόγητο από το 2020, αποκάλυψε αξιωματούχος της Κομισιόν, που μάλιστα υπενθυμίζει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Η σχετική τροπολογία ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το συνολικό φορολογικό πακέτο, που συμφωνήθηκε το 2017 και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2020, αποσκοπούσε στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη δημιουργία φορολογικού χώρου για μεταρρυθμίσεις του φορολογικού συστήματος που ενισχύουν την ανάπτυξη.
Μέρος του πακέτου ήταν και η μείωση του αφορολογήτου ορίου.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν διεμήνυσε ότι η Ελλάδα «έχει αναλάβει δέσμευση να υποστηρίξει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος και να επιδιώξει περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης για να στηρίξει μια θετική οικονομική προοπτική και να βοηθήσει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καιρός: Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράμμισαν την ανάγκη για ταχύτερη, πιο συντονισμένη, στρατηγικά προσανατολισμένη Ευρώπη
- ΑΒΑΞ: Τα επόμενα ορόσημα στη Γραμμή 4 του Μετρό – Μπλοκαρισμένος παραμένει ο σταθμός «Ευαγγελισμός»
- Στα χέρια ΤΕΡΝΑ – ΜΕΤΚΑ η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Σύμβαση 300 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.