• Οικονομία

    Χάρκερ (Fed): «Τα επιτόκια πρέπει να ξεπεράσουν το 3,4%»

    • NewsRoom


    Η Federal Reserve θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια της μέχρι να ξεπεράσουν το 3,4% και μετά “να περιμένει για λίγο”, ανέφερε ο πρόεδρος της Philadelphia Fed, Πάτρικ Χάρκερ την Πέμπτη μιλώντας στο CNBC.

    “Δεν χρειάζεται να βιαστούμε στην ανοδική κίνηση και μετά στην καθοδική κίνηση”, ανέφερε ο Χάρκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο λίγο πριν την έναρξη του οικονομικού συνεδρίου της Fed στο Jackson Hole.

    Τι ανέφερε ο Χάρκερ

    “Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνουμε τις αυξήσεις και μετά να περιμένουμε για λίγο και να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση”, πρόσθεσε. Όταν τα επιτόκια ξεπεράσουν το 3,4% θα ξεκινήσουν να επιβραδύνουν την οικονομία, ανέφερε. Η Fed έχει αυξήσει από τον Μάρτιο τα επιτόκια της κατά συνολικά 225 μονάδες βάσης, οδηγώντας τα στο 2,25% με 2,5%.

    Για την επόμενη συνεδρίαση της Fed, τον Σεπτέμβριο, ο Χάρκερ ανέφερε ότι θα περιμένει τα στοιχεία του Αυγούστου για τον πληθωρισμό και μετά θα αποφασίσει για το ύψος της αύξησης.

    Ο αξιωματούχος σημείωσε πάντως ότι και μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης παραμένει μια σημαντική αύξηση. Στις δύο τελευταίες της συνεδριάσεις η Fed αύξησε τα επιτόκια της κατά 75 μονάδες βάσης την κάθε φορά και οι επενδυτές δεν αποκλείουν η κεντρική τράπεζα να πραγματοποιήσει και μια τρίτη τέτοια αύξηση καθώς παλεύει να χαλιναγωγήσει τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών.

    Διαβάστε επίσης

    Λιζ Τρας: Ο κόσμος θα λάβει την στήριξη που χρειάζεται για τους λογαριασμούς ενέργειας

    ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένος κατά 12% ο τζίρος των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου το β’ τρίμηνο

    Αναλογικό πέναλτι σε όσους συνταξιούχους εργάζονται -Τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ