• Οικονομία

    Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη λήψη του επιδόματος παιδιού

    επίδομα παιδιού


    Σε λειτουργία τέθηκε εκ νέου σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος παιδιού.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως την 11η Μαρτίου.

    Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

    Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021. Μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

    Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές: Μόλις ένας στους πέντε μπήκαν στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    Ξεκινά αύριο η υποβολή δηλώσεων για ένταξη στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για το Μάρτιο

    Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε εργοδότες για μη καταβολή εισφορών στο νέο επικουρικό



    ΣΧΟΛΙΑ