• Οικονομία

    «Αναδρομικές» αποζημιώσεις τραπεζοϋπαλλήλων στο παρά πέντε της κάλπης δίνει ο Τσακαλώτος

    • NewsRoom
    τσακαλωτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υπουργός Οικονομικών.


    Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 1984/30.5.2019) η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με την οποία αυξάνεται το ποσοστό της αποζημίωσης, από 50% σε 67%, των πρώην εργαζομένων των τραπεζών που συγχωνεύτηκαν στο παρελθόν με άλλες μετά το σπάσιμο τους σε καλές και κακές (Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγροτικής, Πανελληνίου, FBB, Probank, Πληροφορικής Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου).

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «υλοποιήθηκε το πρώτο σκέλος της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για σταδιακή αποκατάσταση σε 3 δόσεις των αποζημιώσεων».

    Χρειάστηκε μια τετραετία από την εποχή που η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση είχε υποσχεθεί ότι θα διορθώσει την αδικία – αφού οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν το υπόλοιπο 50% της αποζημίωσης απόλυσης του καθώς έχασαν εργασιακά δικαιώματα, όπως την προϋπηρεσία τους – χωρίς μάλιστα να τους έχει αποδοθεί η συνολική αποζημίωσή τους.

    Τελικά στο παρά πέντε της κάλπης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διευθέτησε το θέμα.

    Σύμφωνα με την απόφαση ορίζεται ότι η αποζημίωση απόλυσης των εν λόγω εργαζομένων θα καλύπτει το 67% αντί για το 50% που είναι σε ισχύ έως σήμερα, δηλαδή θα πρέπει να τους αποδοθεί επιπλέον 17%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ