• Οικονομία

    Αλέξης Πατέλης: Εξηγεί στο TikTok ποιες είναι οι αλλαγές στην Golden Visa

    Αλέξης Πατέλης, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης

    Αλέξης Πατέλης, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης


    Βίντεο στο TikTok σχετικά με τις αλλαγές στην Golden Visa ανέβασε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

    «Ελάτε να δούμε μαζί τις αλλαγές στην Golden Visa. Το πρόγραμμα της Golden Visa ξεκίνησε πριν μία δεκαετία προσελκύοντας δισεκατομμύρια επενδύσεις και στηρίζοντας τις τιμές των ακινήτων στα βάθη της κρίσης» αναφέρει αρχικά.

    @alexdunujlc Ποιες οι αλλαγες στην #goldenvisa ? #ελλαδα #greece #κυβερνηση #fyp #οικονομικα #economics #οικονομια ♬ original sound – Alex Patelis

    Ωστόσο, συνεχίζει:

    «Η Ελλάδα δεν είναι πια σε κρίση και προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η στήριξη των Ελλήνων που θέλουν να αποκτήσουν προσιτή στέγη. Λοιπόν, πρώτον αυξάνεται το όριο στις 800.000 ευρώ για Αθήνα, Θεσσαλλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη και τα μεγαλύτερα νησιά και στις 400.000 ευρώ για την υπόλοιπη χώρα».

    Δεύτερον, το ακίνητο πρέπει να είναι τουλάχιστον 120 τετραγωνικά μέτρα «για να προστατεύεται η μικρότερη κατοικία. Τρίτον, δεν επιτρέπεται η μετατροπή του ακινήτου σε Airbnb» προσθέτει για να καταλήξει ότι «όμως, το πρόγραμμα Golden Visa δεν ήταν και δεν είναι μόνο για κατοικίες.

    Συνεχίζουν να ισχύουν και άλλες μορφές επένδυσης δηλαδή μπορεί να αποκτήσει κανείς άδεια παραμονής και με επένδυση σε επιχειρήσεις, σε ομόλογα, σε μετοχές. Στενεύει δηλαδή ο δρόμος προς τα ακίνητα και ανοίγει προς τις άλλες μορφές επενδύσεων».

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι το νέο think tank του Κασσελάκη για την τεχνολογία

    Golden Visa τριών «ταχυτήτων» – Στα 120 τετραγωνικά το ελάχιστο όριο και «κόφτες» για τα Airbnb

    Έκθεση Εποπτείας: Αύξηση των κόκκινων δανείων στην Ευρωζώνη το 2023 διαπιστώνει η ΕΚΤ



    ΣΧΟΛΙΑ