ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο ποσό των 106,197 δισ. ευρώ αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δημόσιο έναντι 105,611 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχη Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Ωστόσο σύμφωνα με την ΑΑΔΕ το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο αν αφαιρεθούν τα χρέη που είναι ανεπίδεκτα είσπραξης ανήλθε τον Σεπτέμβριο στο ποσό των 83,553 δισ. ευρώ έναντι 82,994 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.
Σε ό,τι αφορά το συνολικό «νέο ληξιπρόθεσμο» που δημιουργήθηκε κατά το 9 μηνο του 2020 έφτασε τα 3,898 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο το 2019 είχε φτάσει τα 5,270 δισ. (μείωση κατά 26%).
Για το Σεπτέμβριο, το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 695 εκατ., ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 588 εκατ. (αύξηση κατά 18%).
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνολικά 146 εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Απρίλιο
- Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,99 δισ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο
- Συνάντηση Παπασταύρου με Doug Burgum για υδρογονάνθρακες και Κάθετο Διάδρομο – Το μήνυμα του Υπουργού
- Το Ισραήλ αφαίρεσε από τη λίστα με τους στόχους εξουδετέρωσής του Αραγτσί και Γκαλιμπάφ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.