• Οικονομία

    ΑΑΔΕ: «Αγνοήστε τα τέλη κυκλοφορίας αν έχετε όχημα σε ακινησία»

    Γιώργος Πιτσιλής-ΑΑΔΕ

    Γιώργος Πιτσιλής-ΑΑΔΕ


    Νέες διευκρινίσεις για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας έδωσε η ΑΑΔΕ, καθώς εκατοντάδες ιδιοκτήτες οχημάτων έλαβαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής, παρά το γεγονός ότι τα είχαν θέσει σε ηλεκτρονική ακινησία. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, είχαν «σπάσει» τα τηλέφωνα των φοροτεχνικών, ζητώντας να βρουν τρόπο ώστε να διορθωθεί το λάθος.

    Πλέον, η ΑΑΔΕ σε κάθε ειδοποιητήριο που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα «myCAR», αναγράφει το εξής μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων: «Εάν έχετε δηλώσει το όχημά σας εμπρόθεσμα σε ακινησία, αγνοήστε το παρόν ειδοποιητήριο. Το ειδοποιητήριο αναρτάται για να το χρησιμοποιήσετε, μόνο εάν επιθυμείτε την άρση της ακινησίας».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται για λάθος, καθώς από την στιγμή που όλα τα ειδοποιητήρια για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας φέρουν ένα QR Code, το οποίο όταν «σκαναριστεί» οδηγεί αυτομάτως σε πληρωμή του φόρου, έπρεπε να αναρτηθούν εκκαθαριστικά για όλα τα οχήματα, ακόμα και για εκείνα που έχουν τεθεί σε ακινησία.

    Για τα συγκεκριμένα οχήματα ο φόρος δεν έχει βεβαιωθεί και δεν επρόκειτο να υπάρξει κανένα πρόστιμο ή ανάρτηση ποσού πληρωμής όταν λήξει η προθεσμία πληρωμής.

    Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν μόνο όταν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αποφασίσουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους, οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ