• Most Popular

    Περίεργο Deal: Ποιος (λέει ότι) θέλει το ΔΟΛ αλλά θέλει να του κόψουν οι τράπεζες και τα δικά του δάνεια;

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Άλλο ένα goodbye από τον 80χρονο Γιώργο Δαυίδ 

    Ο Γιώργος και η Καίτη Δαυίδ, είναι άνθρωποι χαμηλού προφίλ, με πλούσια φιλανθρωπική δράση σε Ελλάδα και Κύπρο.
    Ο Γιώργος και η Καίτη Δαυίδ, είναι άνθρωποι χαμηλού προφίλ, με πλούσια φιλανθρωπική δράση σε Ελλάδα και Κύπρο.

    Εχθές συνέβη κάτι που έχει τη δική του ιστορική σημασία. Ο Γιώργος Δαυίδ της Coca Cola και των άλλων εταιρειών παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Πέτρος Πετρόπουλος, όπου ήταν μέλος από το 1998, δηλαδή επί 19 συναπτά έτη. Οι λόγοι της παραίτησης ήταν προσωπικοί, όπως λέγεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

    Η Πέτρος Πετρόπουλος είναι μια ξεχωριστή εταιρεία στην Ελλάδα, λόγω του ιδιαίτερα επιτυχημένου μοντέλου διοίκησης που σχεδίασαν και λειτουργούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Ιωάννης Πετρόπουλος.

    Ο Γιώργος Δαυίδ στο διοικητικό συμβούλιο ήταν Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Mέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Eταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η συμμετοχή του είχε είχε εκτός από ουσιαστική και συμβολική σημασία.

    Όμως τα χρόνια περνούν και ο Γ. Δαυίδ, σιγά-σιγά αποσύρεται από τις επιχειρήσεις. Πέρυσι, τέτοια εποχή – ήταν πάλι Ιανουάριος – παραιτήθηκε από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Coca Cola. Ο Γιώργος Δαυίδ έκλεισε αισίως τα 80 του χρόνια.

    Κάποιοι το λένε σκάνδαλο, άλλοι απλή πώληση. Η ιστορία με τα ΕΑΣ, η μηνυτήρια αναφορά και η πώληση οικοπέδου στα ΕΛ.ΠΕ

    Στα άκρα έχουν οδηγηθεί εδώ και αρκετό καιρό οι σχέσεις μεταξύ της Διοίκησης των ΕΑΣ και των εργαζομένων. Αιτία; Η πώληση του εργοστασίου των ΕΑΣ στην Ελευσίνα στα Ελληνικά Πετρέλαια. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και έχουν μάλιστα καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά, η Διοίκηση των ΕΑΣ επιχειρεί να πουλήσει οικόπεδο έναντι τιμήματος 23,1 εκατ. ευρώ τα οποία μάλιστα θα αφαιρεθούν και από τα χρέη των ΕΑΣ. Μία τιμή η οποία σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι αποτελεί ουσιαστικά «ξεπούλημα».

    Το 2009 προσέφεραν τα Ελληνικά Πετρέλαια για την ενοικίαση 100 στρεμμάτων μέσα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ το ποσό των 25 εκατ. ευρώ για 25 χρόνια και μάλιστα, ενώ είχε γίνει μεταξύ των δύο πλευρών και σχετικό προσύμφωνο. Την περίοδο εκείνη η συνολική εκτίμηση των 500 στρεμμάτων ανέρχονταν σε 56 εκατ. ευρώ, ενώ τα ΕΛ.ΠΕ είχαν δώσει «γη και ύδωρ».

    Συγκεκριμένα είχαν προτείνει να αποζημιώσουν όσους από τους 187 εργαζόμενους ήταν κοντά στη σύνταξη και να προσλάβουν τους υπόλοιπους στα ΕΛ.ΠΕ. Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα ΕΛ.ΠΕ. θέλουν διακαώς να βάλουν «πόδι» μέσα στο χώρο των ΕΑΣ  Ελευσίνας.

    Το γιατί είναι κάτι που έχει μεταφερθεί στη στήλη αλλά αυτό είναι κάτι για το οποίο θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία. Μια λεπτομέρεια με σημασία είναι ότι τα οικόπεδα είναι κοντά στις εγκαταστάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ…

    Κουίζ για ΔΟΛ: «Κούρεμα» στα τραπεζικά χρέη του ομίλου ή και του επενδυτή;

    illustrate the wise manΒρε βρε τι απορίες γεννά καμιά φορά ο νους. Ειδικά εάν ο νους είναι άριστος γνώστης των εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο. Μέχρι στιγμής στην περίπτωση του ΔΟΛ με την έλευση ή όχι νέου επενδυτή όλοι κοιτάζουν στο κατά πόσο μπορεί να γίνει ρύθμιση από τις τράπεζες στα χρέη του ομίλου ώστε να καταστεί ελκυστικός επενδυτικά.

    Το ερώτημα όμως που τίθεται από καλά γνωρίζοντες έχει να κάνει και με τα πιθανά χρέη του όποιου επενδυτή ενδιαφερθεί. Δηλαδή ο «τυχερός» που θα δεχτεί να μπει στο ΔΟΛ για χάρη της κυβέρνησης θα δεχτεί να μπει μόνο μετά από «κούρεμα» των χρεών του ΔΟΛ ή μήπως θα διαπραγματευτεί και πιθανό κούρεμα στα πιθανά χρέη του δικού ομίλου του; Με ένα σμπάρο δηλαδή δυο τρυγόνια, καθώς η «κάψα» κυβερνητικών στελεχών για έλεγχο του ΔΟΛ είναι μεγάλη.

    Και δεν πρόκειται για τον υπερχρεωμένο Πήγασο, αλλά για όμιλο που σχετίζεται με ξένες δυνάμεις….

    Στα χέρια της Wert Red η Trastor

    Επισήμως η εταιρεία Trastor η Ανώνυμη Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας της Τράπεζας Πειραιώς πέρασε στα χέρια του fund Wert Red S.à.r.l. H Wert Red S.à.r.l. μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών 54,03% της Trastor με το ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς να υποχωρεί σε περίπου 39,8%.

    Η Wert Red έβαλε στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου το ποσό των 19,5 εκατ. ευρώ ενώ από τους λοιπούς μετόχους ελάχιστοι συμμετείχαν αφού συγκεντρώθηκαν περίπου 20 εκατ. ευρώ. Η Τράπεζα Πειραιώς δεν συμμετείχε όπως είχε δηλώσει με αποτέλεσμα να χάσει την πλειοψηφία. Πριν την αύξηση κεφαλαίου η Πειραιώς κατείχε το 57,9% των μετοχών της Trastor.

    Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου της trastor, είναι ένας παλιός ΠΑΣΟΚος… ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος πρώην υπουργός Οικονομικών.

    Παντού υπάρχει ένας Πασόκος…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: The wise man: Προς καταγγελία δανείων και για μεγαλοεκδότη από τις τράπεζες και η κρίσιμη ημερομηνία για τον Μ. Σάλλα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Τα χρέη του Καζίνο Λουτρακίου στο ΙΚΑ και οι νέες δουλειές της κ. Ρ. Αικατερινάρη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The wise man: Οι επικίνδυνες ισορροπίες ΔΕΗ , Protergia και Ήρων



    ΣΧΟΛΙΑ