• Βιωσιμότητα

    Βίβιαν Μπουζάλη (Mytilineos): Τα Άσπρα Σπίτια η πρώτη μας Smart City – Ακολουθούν κι άλλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό

    Βίβιαν Μπουζάλη, Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας της Mytilineos


    Η βιωσιμότητα είναι το κλειδί και ο στόχος των νέων smart προϊόντων και υπηρεσιών, που δίνουν λύσεις για τις πόλεις. Το Smart Cities είναι η ανθρώπινη ματιά της εταιρείας στο μέλλον, είπε πριν από λίγο η Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας της Mytilineos, κ. Βίβιαν Μπουζάλη, μιλώντας στο Συνέδριο των Δελφών.

    Η εταιρεία που είναι γνωστή για το Αλουμίνιο της Ελλάδας, για την κατασκευή μονάδων ενέργειας αλλά και αποβλήτων και την παραγωγή και προμήθεια ενέργειας πλέον επεκτείνεται και αναπτύσσει προϊόντα και υπηρεσίες για Smart cities και τον Μάιο θα είναι έτοιμη η πρώτη πιλοτική λειτουργία όλων των εφαρμογών της στα Άσπρα Σπίτια. Όπως είπε, θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    «Ευέλικτες υπηρεσίες ενέργειας, έξυπνη διαχείρισης απορριμμάτων, σημεία φόρτισης, πρόσβαση στην πληροφορίας, διαχείριση κυκλοφορίας, συστήματα κεντρικού ελέγχου που δίνουν πρόσβαση στην επίλυση προβλημάτων είναι μεταξύ των εφαρμογών που αφορούν την πόλη. Σε αυτές προστίθενται εφαρμογές για τα σπίτια, όπως ψηφιακοί μετρητές, έλεγχος κατανάλωσης, δυνατότητα αυτοπαραγωγής και ανταλλαγής ενέργειας, είναι κάποια από τα νέα εργαλεία που αναπτύσσονται και σταδιακά και αφορούν τον πολίτη», σημείωσε η κυρία Μπουζάλη.

    Όσον αφορά τους χρόνους υλοποίησης, η κυρία Μπουζάλη σημείωσε ότι πιλοτική λειτουργία έξυπνης πόλης θα γίνει στα Άσπρα Σπίτια στην παραλία Διστόμου, όπου ως τα τέλη Μαΐου θα μπορούν να λειτουργήσουν όλες οι εφαρμογές. «Θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    «Στη Mytilineos με τους τέσσερις τομείς δραστηριότητες έχουμε όλες τις συνέργειες που χρειάζονται και μπορούμε να αναπτύσσουμε αυτές τις εφαρμογές», σημείωσε η κυρία Μπουζάλη.

    «Στόχος της εταιρείας είναι η μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη για όλους τους stakeholders», κατέληξε η Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας της Mytilineos.

    Διαβάστε επίσης:

    Αττική Οδός: Παράταση δύο εβδομάδων για τον διαγωνισμό της mega-παραχώρησης των 2,5 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ