• δεντροφύτευση

    Mononews2030

    Η ΔΕΗ στην έρευνα: COFORMIT για τις δενδροφυτεύσεις στη Δυτική Μακεδονία

    • NewsRoom

    Η ενεργειακή μετάβαση δημιουργεί ευκαιρίες που σήμερα ανιχνεύει η επιστημονική έρευνα που με τα αποτελέσματά της θα οδηγήσει στα προϊόντα του αύριο με άξονα την αειφορία.

    Η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τη βιώσιμη ανάπτυξη, συμμετέχει σε μια σειρά από εθελοντικές πρωτοβουλίες και ερευνητικά προγράμματα για την προστασία του Περιβάλλοντος.

    COFORMIT (COntribution FOrests MITigation)

    Το έργο COFORMIT για τη Συνεισφορά των Δενδροφυτεμένων Εκτάσεων του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στην προστασία του Περιβάλλοντος και το μετριασμό της Κλιματικής Αλλαγής, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και την εταιρεία ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Το έργο χρηματοδοτείτε από τον Α’ κύκλο του ΕΣΠΑ «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ».

    Θα τεκμηριώσει επιστημονικά την συνεισφορά των δενδροφυτεμένων εκτάσεων των ορυχείων Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και στην προστασία του περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας επιπλέον τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες που οι εκτάσεις αυτές προσφέρουν στην περιοχή για την προστασία της βιοποικιλότητας.

    Περιλαμβάνει τη δημιουργία πρότυπου πάρκου αναψυχής και περιβαλλοντικής ενημέρωσης που θα συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση και ανάδειξη της βιοποικιλότητας στην περιοχή.

    Αναμένεται να προσφέρει τα παρακάτω στην Επιχείρηση και στην τοπική κοινωνία:

    • Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Επιχείρησης, καθώς θα μπορεί να συμπεριληφθεί, ανάμεσα στις δράσεις οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών CO2 και οι δενδροφυτεμένες εκτάσεις του ΛΚΔΜ.
    • Οφέλη οικονομικά και κοινωνικά, στην τοπική κοινωνία λαμβάνοντας υπόψη τη δημιουργία θέσεων εργασίας πριν και μετά την λήξη του έργου και την παροχή πολλαπλών αγαθών και υπηρεσιών στην περιοχή από τη δημιουργία του πάρκου αναψυχής και περιβαλλοντικής ενημέρωσης.