• Ενέργεια

    Mytilineos: Σχέδιο επέκτασης στη λιανική ενέργειας-Καθετοποίηση και υπεραξίες

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos


    Η ενίσχυση του πελατολογίου της Protergia της Mytilineos και η ανάπτυξη των υπηρεσιών που προσφέρει στον πελάτη είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής της εταιρείας, που βλέπει μια ευκαιρία στη σημερινή συγκυρία  από την υποχρεωτική συρρίκνωση του μεριδίου της ΔΕΗ.

    Ο καθετοποιημένος όμιλος μεταλλουργίας και ενέργειας, προχωρεί σε ένα σχέδιο ανάπτυξης των μεριδίων του τόσο στην παραγωγή όσο και στην προμήθεια ενέργειας, εξασφαλίζοντας σημαντικές υπεραξίες από τις οικονομίες κλίμακας και την καθετοποίηση. Με στόχο την ανάπτυξη των μεριδίων του απέκτησε το τελευταίο χρόνο την Watt and Volt και πριν λίγο καιρό και την Volterra, ενώ με στόχο την ανάπτυξη και των υπηρεσιών στους πελάτες του, απέκτησε την Unison.

    H ανάπτυξη στην προμήθεια ενέργειας, ακολουθεί την ανάπτυξη στην παραγωγή ενέργειας. Ο όμιλος με  ιδιωτικές επενδύσεις σε εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας, διαθέτει ένα ανταγωνιστικό ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 2 GW, που ξεπερνά το 13,5% του ενεργού και αδειοδοτημένου εγκατεστημένου δυναμικού της χώρας από θερμικές μονάδες.

    Ιδιαίτερη συμβολή στις καλές επιδόσεις του ομίλου στον τομέα της ενέργειας έχει η  ομάδα Energy Management που αφορά πέρα από τη διαχείριση και λειτουργία των θερμικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος, στο market bidding & non-physical power trading, στη διαχείριση της παραγόμενης ενέργειας από δικά της generation assets (θερμικά και ΑΠΕ) καθώς και 3rd parties PPAs, στη διαχείριση ΦΟΣΕ και στη δημιουργία πράσινων VBL προϊόντων.

    Ενίσχυση και στην προμήθεια φυσικού αερίου

    Η εξαγορά που ανακοίνωσε χθες της εταιρείας «EfaEnergy» είναι η δεύτερη εντός του Αυγούστου, τέταρτη τον τελευταίο χρόνο (Watt+Volt, Unison, Volterra). Η κίνηση αυτή, εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της MYTILINEOS για τη διεύρυνση της πελατειακής της βάσης και περαιτέρω καθετοποίησής της στη λιανική αγορά  Φυσικού Αερίου.

    Με την ενσωμάτωση της EfaEnergy, η MYTILINEOS ενισχύει περαιτέρω τον Κλάδο Ενέργειας M Energy, και το sub-segment M Energy Customers Solutions αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της με επιπλέον 11 χιλιάδες πελάτες, η πλειονότητα των οποίων αφορά σε παροχές Φυσικού Αερίου, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλία, αυξάνοντας επίσης το βιομηχανικό πελατολόγιο και ενισχύοντας τη φυσική παρουσία της με επιπλέον 14 καταστήματα.

    Η MYTILINEOS αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή και πάροχο Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προμήθειας η ίδια, μέσω μεταφοράς φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου αλλά και μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω αγωγού, με δυνατότητα εξαγωγικής δραστηριότητας. Ο όμιλος διατηρεί συνεργασίες με τους μεγαλύτερους παραγωγούς και traders διεθνώς και διαθέτει εναλλακτικές πηγές προμήθειας (HΠA, Ευρώπη, Ασία) μια στρατηγική που εξασφαλίζει με το   διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιό τόσο επάρκεια όσο και καλύτερες τιμές.

    Υπενθυμίζεται ότι η  MYTILINEOS  είναι που άνοιξε το 2010 το δρόμο για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα, καθώς ήταν η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που εισήλθε στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου στη χώρα, σπάζοντας το κρατικό μονοπώλιο και εξασφαλίζοντας στους πελάτες της ασφαλή και ανταγωνιστική προμήθεια Φυσικού Αερίου, τόσο σε B2B όσο και B2C πελατολόγιο.

    H εταιρεία επίσης πραγματοποίησε και την πρώτη τροφοδοσία LNG στην Ελλάδα μέσω βυτιοφόρου από τη Ρεβυθούσα εγκαινιάζοντας ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τη βιώσιμη ενεργειακή τροφοδοσία βιομηχανιών, οχημάτων και πλοίων στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης.

    Διαβάστε επίσης:
    Λευκός Οίκος: Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι «πολύ ευμετάβλητη»

    Νέες απώλειες στη Wall Street μετά το νέο χαστούκι από S&P στις αμερικανικές τράπεζες

    Ροδόπη: Πλησιάζουν οι φλόγες από Αλεξανδρούπολη – Μήνυμα 112 σε 4 χωριά



    ΣΧΟΛΙΑ