• Σχόλιο Αγοράς

    Νέες απώλειες στη Wall Street μετά το νέο χαστούκι από S&P στις αμερικανικές τράπεζες

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος συνέχισε να κινείται για μια ακόμη συνεδρίαση o Dow Jones στη Wall Street, την ώρα που ο Nasdaq κατάφερε οριακά, μετά από μάχη για το πρόσημο, να κλείσει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με άνοδο.

    Ο Dow Jones υποχώρησε στις 34.289,03 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,51% ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 4.387,65 μονάδες με πτώση 0,28%. Αντίθετα, ο Nasdaq έκλεισε οριακά θετικά με κέρδη 0,06% στις 13.505,87 μονάδες, ολοκληρώνοντας μια ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση με συνεχείς εναλλαγές μεταξύ θετικού και αρνητικού εδάφους.

    Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ενισχύεται ξανά ενόψει και της βασικής ομιλίας στου Τζερόμ Πάουελ στο Jackson Hole την ερχόμενη Παρασκευή. Η απόδοση του 10ετούς έφτασε την Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007 υποχώρησε ελαφρά την Τρίτη στο 4,33%

    Ιδιαίτερες πιέσεις γνώρισε ο τραπεζικός τομές, με μετοχές τόσο περιφερειακών όσο και μεγαλύτερων τραπεζών να υποχωρούν, μετά την κίνηση της S&P Global να μειώσει τις πιστοληπτικές ικανότητες και να αναθεωρήσει τις προοπτικές για πολλές αμερικανικές τράπεζες.  Ο οίκος υποστήριξε πως το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης και τα προβλήματα στον τομέα των εμπορικών ακινήτων πιθανότατα θα δοκιμάσουν την πιστωτική τους ισχύ.

    KeyCorp και Comerica έκλεισαν με απώλειες άνω του 4%, ενώ η JPMorgan έκλεισε με πτώση 2,07%.

    Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, οι Dick’s Sporting Goods και η Macy’s απογοήτευσαν στο τρίμηνο ενώ ανέφεραν και προσεκτικές προβλέψεις για το σύνολο του έτους, με τις μετοχές τους να καταρρέουν κατά 24,15% και 14,05% αντίστοιχα.

    Σε επίπεδο μετοχών, η Boeing σημείωσε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, κλείνοντας στο +1,25%, ενώ ακολούθησε η Apple με άνοδο 0,79%. Στον αντίποδα, η Merck & Co. έκλεισε στο -2,19% ενώ η JPMorgan στο -2,ο7%. Nike, Amgen, American Express, Salesforce, UnitedHealth, Travelers και Goldman Sachs έκλεισαν με απώλειες άνω του 1%.

    Εκτός του Dow Jones, άλμα 7,05% σημείωσε η Hasbro, στην καλύτερη επίδοση για μετοχή του S&P 500, καθώς η Bank of America αύξησε την τιμή-στόχο της μετοχής, αφού θεωρεί πως η εταιρεία παιχνιδιών θα λάβει ώθηση το 2024 από τα δικαιώματα που εισπράχθηκαν από την πρόσφατη κυκλοφορία ψηφιακών παιχνιδιών στο Monopoly Go. Ο αναλυτής αύξησε την τιμή στόχο στα 90 $ από 85 $.

    Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τις αυριανές ανακοινώσεις τριμήνου της Nvidia, έχοντας υψηλές απαιτήσεις από αυτή, χάρη στην ζήτηση για την τεχνολογία AI. Πάντως, η μετοχή της εταιρείας έκλεισε την Τρίτη στο -2,77%.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Έκλεισε με άνοδο 0,2% στα 1.926 δολάρια ανά ουγγιά

    Πετρέλαιο: Κάτω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του WTI

    Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές – Στο +0,68% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ