• Mononews TV

    Warren Buffett: Κίνηση έκπληξη από τον μεγαλοεπενδυτή στην Apple – mononewsTV

    • NewsRoom

    Στη ρευστοποίηση 10 εκατομμυρίων μετοχών της Apple, προχώρησε η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett, Berkshire Hathaway.

    Οι πωλήσεις αντιστοιχούν στο 1,1% του ποσοστού της στην Apple και σημειώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Με την επενδυτική να μειώνει το μερίδιο της στην κατασκευάστρια του iPhone στο 5,9%, αξίας περίπου 167 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τετάρτη, σύμφωνα με τα χρηματιστηριακά αρχεία.

    H κίνηση αυτή αποτελεί έκπληξη αφού στα τέλη του 2021 ο Buffett είχε πει ότι η απόφασή του να περιορίσει τη συμμετοχή του στην Apple ήταν «πιθανότατα λάθος».

    Σημειώνεται ότι η Apple αποτελεί επί σειρά ετών την ναυαρχίδα του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του διάσημου επενδυτή. Από την οποία έχει αποκομίσει σημαντικά κέρδη. Η μετοχή της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 367% από τα τέλη του 2018, ενώ ο S&P 500 το ίδιο διάστημα έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

    Μάλιστα, ο Buffett έκανε ειδική μνεία στην Apple στην ετήσια γενική συνέλευση της Berkshire πέρυσι, λέγοντας ότι «απλά τυχαίνει να είναι η καλύτερη επιχείρηση από οποιαδήποτε άλλη έχουμε στην κατοχή μας».

    Ωστόσο, ο τίτλος τους τελευταίους μήνες έχει χάσει την δυναμική του σε σχέση με τις υπόλοιπες μετοχές των εταιρειών Big Tech. Ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός ότι νωρίτερα φέτος έχασε το στέμμα της ως η πιο πολύτιμη εταιρεία των ΗΠΑ, από τη Microsoft.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ