• Mononews TV

    Βασίλης Ντζιαχρήστος: Σαρώνει τα βραβεία ο Έλληνας επιστήμονας με τις καινοτόμες μελέτες – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ο Βασίλης Ντζιαχρήστος ανήκει στην crème de la crème της διεθνούς επιστήμης. Κυριολεκτικά σαρώνει τα βραβεία για τις μελέτες, που αναπτύσσει με τους συνεργάτες του στο εργαστήριό του στη Γερμανία για τον καρκίνο, τα καρδιομεταβολικά νοσήματα, τις δερματικές παθήσεις. Στόχος η ανίχνευση των ασθενειών σε πολύ πρώιμο στάδιο.

    Ο κ. Ντζιαχρήστος είναι καθηγητής, διευθυντής στο Ινστιτούτο Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης (ΙΒΜΙ) του Ερευνητικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας Χέλμχολτς του Μονάχου και της Έδρας Βιολογικής Απεικόνισης του Πολυτεχνείου του Μονάχου (TUM). Όπως μας αποκαλύπτει, πίσω από όλες τις σημαντικές ανακαλύψεις του κρύβεται το… φως.

    Σαρώνει τα βραβεία ο Έλληνας επιστήμονας

    Τιμήθηκε με το βραβείο Καινοτομίας 2021 της ΕΕ, για μια νέα μέθοδο οπτικής απεικόνισης υψηλής ανάλυσης, που διεισδύει βαθύτερα από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και μπορεί να διακρίνει με ακρίβεια τυχόν μεταβολές του δέρματος, που σχετίζονται με την εξέλιξη ασθενειών όπως το μελάνωμα ή η ψωρίαση.

    Σε ηλικία 44 ετών, το 2013, τιμήθηκε με το Leibniz Prize, γνωστό και σαν το «γερμανικό Νομπέλ», για την πρωτοποριακή μέθοδο απεικόνισης των καρκινικών κυττάρων, που αναπτύχθηκε στο εργαστήριό του.

    Επιπλέον πέρυσι τιμήθηκε με το βραβείο Karl Heinz Beckurts, για την πρωτοποριακή του έρευνα στον τομέα της βιοϊατρικής απεικόνισης.

    Ο ίδιος διακρίνεται από σεμνότητα και από μετριοπάθεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραγνωρίζει τη σημασία των βραβεύσεων. Γνωρίζει πολύ καλά τη διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα και τη σημασία της καινοτομίας και της τεχνολογίας στη φροντίδα των ασθενών. Είναι ενδεικτικό ότι μιλά συχνά για την ενίσχυση της έρευνας, που προσανατολίζεται στην επίλυση προβλημάτων.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ