• Mononews TV

    The Next Big Thing: Η μεταμόρφωση του σανατορίου της Άννας Μελά στην Αρκαδία – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το ΜΑΝΝΑ δεν είναι απλώς ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα ή ένα ακόμη περίτεχνο ξενοδοχείο.

    Το βάρος της ιστορίας και κληρονομιάς του, σε συνάρτηση με τον υπέροχο περιβάλλοντα χώρο στην Αρκαδία, και την σχεδιαστική υπογραφή των K-Studio μας υπόσχεται ήδη πως θα γίνει το επόμενο φαβορί των βραβείων τουρισμού αλλά και αρχιτεκτονικής ταυτόχρονα.

    Το ΜΑΝΝΑ βρίσκεται σε υψόμετρο 1200μ. στο όρος Μαίναλος και είναι ένα ιστορικό ​​κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής, που έχει κηρυχθεί διατηρητέο ​​μνημείο. Χρονολογείται από το 1929 και είναι γνωστό ως «Το Σανατόριο της Μάνας».

    Το κτίριο πήρε το όνομα της Άννας Μελά, αδελφής του ήρωα της Μακεδονίας Παύλου Μελά, ο οποίος ήταν και ο δημιουργός του σανατορίου. Ήθελε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια, γι’ αυτό πήρε οικονομική βοήθεια από τους εύπορους Έλληνες της διασποράς, της Αιγύπτου και της Αμερικής.

    Η Άννα Μελά ήταν μια αριστοκράτισσα της εποχής, που αφιέρωσε τη ζωή και την περιουσία της στη θεραπεία τραυματιών στρατιωτών και ασθενών με φυματίωση. Λόγω της απόλυτης αφοσίωσής της στους ασθενείς, και της εκτεταμένης φιλανθρωπίας της, χαρακτηρίστηκε ως η «Μάνα του Στρατιώτη». Έτσι, το σανατόριο πήρε το όνομά του ουσιαστικά από αυτήν.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ