• Mononews TV

    Seanergy Maritime: Πώληση δύο πλοίων με κέρδος άνω των 8 εκατ. ευρώ – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (η “Εταιρεία” ή “Seanergy”) (NASDAQ: SHIP) ανακοίνωσε σήμερα την πώληση των παλαιότερων πλοίων του στόλου της στην United Maritime Corporation (“United”) με κέρδος άνω των 8 εκατ. δολαρίων.

    Οι παραδόσεις των δύο πλοίων στη United αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

    Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε την απόκτηση ενός πλοίου Capesize με scrubber, κατασκευής του 2012 στην Ιαπωνία. Το πλοίο παραδόθηκε στην Εταιρεία στις 27 Δεκεμβρίου 2022 και μετονομάστηκε σε M/V Paroship. Το πλοίο θα ξεκινήσει άμεσα χρονοναύλωση με έναν κορυφαίο ευρωπαϊκό ναυλωτή, για μια περίοδο 10-12 μηνών με ημερήσιο ναύλο συνδεδεμένο με τον δείκτη BCI, με σημαντικό premium για την Seanergy. Επιπλέον, η χρονοναύλωση περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα επιμερισμού κερδών από τη χρήση του scrubber με το μεγαλύτερο μέρος του οφέλους να αποδίδεται στη Seanergy.

    Η πώληση δύο παλαιότερων μονάδων σε συνδυασμό με την απόκτηση του  νεότερου Capesize πλοίου, θα μειώσει τη μέση ηλικία του στόλου της Seanergy.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

     



    ΣΧΟΛΙΑ