• Mononews TV

    Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές στηρίζουν την ελληνική σημαία – Σημαιοφόρος η Μαρία Αγγελικούση – mononewsTV

    • NewsRoom

    Από την ετήσια έκθεση του Τεντ Πετρόπουλου της Petrofin πληροφορηθήκαμε ότι ο ελληνόκτητος στόλος αριθμεί 6.123 πλοία τα οποία διαχειρίζονται 607 ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, ωστόσο, με ελληνική σημαία, τον μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, υπήρχαν μόνο 807 ποντοπόρα πλοία.

    Με άλλα λόγια, σχεδόν μόνο ένα στα οκτώ ελληνόκτητα ποντοπόρα πλοία ταξιδεύουν με ελληνική σημαία. Προφανώς, η επιλογή αυτή συνδέεται με την οικονομική διαχείριση του πλοίου, τη φορολόγηση του, τις δεσμεύσεις προς τις Τράπεζες, τους ασφαλιστές και τους ναυλωτές.

    Όμως, υπάρχουν Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι δείχνουν σαφή προτίμηση προς την ελληνική σημαία. Η Angelicoussis Group, της Μαρίας Ι. Αγγελικούση για παράδειγμα συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και τα περισσότερα πλοία φέρουν την ελληνική σημαία.

    Με τις τρεις εταιρείες της, Maran DryMaran TankersMaran Gas, η Μαρία Αγγελικούση από τα 140 πλοία της, τα 122 πλοία ταξιδεύουν με ελληνική σημαία και οι περισσότεροι ναυτικοί είναι Έλληνες. Επίσης, απορροφά συνολικά 1.200 δόκιμους πλοιάρχους και μηχανικούς που σπουδάζουν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και πραγματοποιούν τα υποχρεωτικά 6μηνα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

     



    ΣΧΟΛΙΑ