• Mononews TV

    Πέτρος Παππάς (Star Bulk): Ναυπηγεί 7 οικολογικά πλοία το 2024 – mononewsTV


    Παρά τη μείωση των εσόδων στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Star Bulk του Πέτρου Παππά είχε κέρδη.

    Αναλυτικότερα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 224,035 εκατ. δολάρια και τα κέρδη ήταν 45,875 εκατ. δολάρια, έναντι εσόδων 360,883 εκατ. δολαρίων και κερδών 170,364 εκατ. δολαρίων, το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

    Ο Πέτρος Παππάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Bulk, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2023, είπε:

    «Η Star Bulk ήταν κερδοφόρος για το πρώτο τρίμηνο του 2023, την εποχικά πιο αδύναμη περίοδο του έτους, διαμορφώνοντας καθαρά έσοδα 45,9 εκατομμυρίων δολαρίων και TCE 14.199 δολάρια την ημέρα.

    Με βάση τη μερισματική πολιτική μας, το Διοικητικό μας Συμβούλιο ενέκρινε μέρισμα 0,35 δολαρίων ανά μετοχή, που αντιπροσωπεύει την ένατη συνεχόμενη τριμηνιαία πληρωμή μας. Από τις αρχές του 2021, η εταιρεία έχει επιστρέψει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στους μετόχους μέσω μερισμάτων και επαναγορών μετοχών. Εξετάζοντας τον στόλο μας, εκμεταλλευτήκαμε την αύξηση της αξίας των πλοίων και συμφωνήσαμε να πουλήσουμε δύο πλοία Capesize που ναυπηγήθηκαν το 2011, τα Star Borealis και Star Polaris.

    Συμφωνήσαμε επίσης με τους ασφαλιστές κινδύνου πολέμου του Star Pavlina ότι το πλοίο έγινε εποικοδομητική συνολική απώλεια, δεδομένης της παρατεταμένης κράτησής του στην Ουκρανία μετά τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Προσβλέποντας στην ανανέωση του στόλου και την αυξημένη απόδοση καυσίμου, εξασφαλίσαμε επτά μακροπρόθεσμα οικολογικά πλοία τελευταίας γενιάς EEDI-Phase 3, κατασκευασμένα σε ναυπηγεία πρώτης κατηγορίας, έξι από τα οποία αναμένεται να παραδοθούν το 2024.

    Η πρόσφατη μελέτη μας έδειξε ότι τα πλοία που κινούνται με καθαρή αμμωνία θα μπορούσαν να μεταφέρουν σιδηρομετάλλευμα από την Αυστραλία στην Ανατολική Ασία το 2028 και θα μπορούσαν να φτάσουν το 5% αυτής της αγοράς έως το 2030, υποθέτοντας ευρεία αποδοχή της αμμωνίας ως καυσίμου. Είμαστε αισιόδοξοι για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς ξηρού χύδην φορτίου, δεδομένου του ευνοϊκού βιβλίου παραγγελιών και των επερχόμενων περιβαλλοντικών κανονισμών.

    Πιστεύουμε ότι η Star Bulk παραμένει σε καλή θέση, με ισχυρό ισολογισμό και στόλο πλήρως εξοπλισμένο με πλυντήριο, για να εκμεταλλευτεί το θετικό σκηνικό της αγοράς και να συνεχίσει να δημιουργεί αξία για τους μετόχους της».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ