• Mononews TV

    Περιστέρης: Όσο εμποδίζουμε την ανάπτυξη των ΑΠΕ, αυξάνουμε το ενεργειακό κόστος – mononewsTV


    Την ανησυχία του για το κατά πόσο μπορούν να προχωρήσουν τα έργα ΑΠΕ στη χώρα εξέφρασε ο Γιώργος Περιστέρης, πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ, σε ενημέρωση δημοσιογράφων.

    Όπως είπε, οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες όπως και τα εμπόδια που μπορεί να θέσει οποιοσδήποτε διαφωνεί.

    Για τα πλωτά αιολικά σημείωσε ότι δεν έχει σημασία πότε θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο, αλλά πότε έχει σκοπό η κυβέρνηση να είναι έτοιμη για την πρώτη επένδυση.

    “Έτσι αν και η γρήγορη ανάπτυξη των ΑΠΕ είναι μονόδρομος για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, τα έργα δεν προχωρούν με το ρυθμό που χρειάζεται. Ενώ μας απασχολεί πολύ και το συζητάμε το υψηλό ενεργειακό κόστος, κανείς δε συζητάει ποιος φταίει που έχει καθυστερήσει η ανάπτυξη των ΑΠΕ. Σαν κοινωνία συνεχίζουμε να εμποδίζουμε την ανάπτυξη των ΑΠΕ και να επιλέγουμε την εξάρτηση από την εισαγόμενη ενέργεια και το υψηλό κόστος ενέργειας”, σημείωσε.

    Όπως έδειξε, οι ήδη αυξημένες τιμές της μεγαβατώρας ηλεκτρικού ρεύματος στην ημερήσια αγορά θα ήταν κατά σχεδόν 40 ευρώ ακριβότερες αν στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας δε συμμετείχαν κατά περίπου 30% οι Α.Π.Ε

    “Αν είχαμε βιαστεί για την πράσινη μετάβαση και δεν την είχαμε εμποδίσει,  θα ήμασταν η πιο ευτυχής χώρα της Ευρώπης γιατί θα είχαμε κόστος ηλεκτρισμού κάτω  από 80 ευρώ την kwh, εγχωρίως παραγόμενο και το ισοζύγιο συναλλαγών θα ήταν πολύ καλύτερο. Η Ελλάδα έχει ενεργειακούς πόρους που μπορεί να αξιοποιήσει και με εξαγωγές”, τόνισε.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ