• Mononews TV

    Παπαστεργίου: Τον Ιούνιο ο διαγωνισμός για τον Υπερυπολογιστή – mononewsTV

    • NewsRoom

    Στην τεχνητή νοημοσύνη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, με τον ίδιο να τονίζει ότι ο διαγωνισμός για τον Υπερυπολογιστή «Δαίδαλο» θα βγει στη δημοσιότητα τον Ιούνιο, με την αξία του έργου να ξεπερνά τα 35 εκατ. ευρώ.

    Ο υπουργός τόνισε ότι μέσα από την Τεχνητή Νοημοσύνη μπορούμε να βρούμε πολλές λύσεις χωρίς ακρότητες και χωρίς φοβίες, πρέπει να μπεις τη σωστή βάση. Στην Ελλάδα πρέπει να δούμε όχι μόνο πως θα καταναλώνουμε τεχνητή νοημοσύνη αλλά και πώς να παράγουμε τεχνητή νοημοσύνη.

    Ο «Δαίδαλος» είναι στον δρόμο του, τελείωσε πριν από δύο ημέρες η δημόσια διαβούλευση και δημοσιεύτηκε σε σχέση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, φεύγει για έγκριση αυτό το τεύχος και ελπίζουμε μέχρι την 1η Ιουνίου να έχει βγει ο διαγωνισμός στον αέρα.

    Όπως εκτίμησε ο διαγωνισμός θα κρατήσει περίπου έξι μήνες και έπειτα, αφού μπουν οι τελικές υπογραφές, θα μπορέσει να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

    Ο υπουργός μίλησε και για τα Data Centers, τα οποία όπως εξήγησε γίνονται και για λογαριασμό του κράτους, για τις «ελληνικές» υποδομές και τα δεδομένα μας, ενώ θα πρέπει να έχουμε κατά νου την ενέργεια που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να δούμε από πού προέρχεται η ενέργεια για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε κατάλληλα και σωστά τα δεδομένα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ