• Mononews TV

    Παπαστεργίου: Έρχεται νέος φορέας – «ομπρέλα» για την κυβερνοασφάλεια – mononewsTV

    • NewsRoom

    Νομοσχέδιο για την θωράκιση του κράτους από κυβερνοεπιθέσεις φέρνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι συνιστώσες του οποίου μάλιστα σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέδριο ο υπουργός κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, συζητήθηκαν και στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

    Όπως είπε ο υπουργός κατά τη διάρκεια του 6th Athens Investement Forum, το νέο νομοσχέδιο θα μπει σε δημόσια διαβούλευση μέσα στον Νοέμβριο με στόχο από τον Δεκέμβριο να γίνει νόμος του κράτους. «Το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας και η χώρα πρέπει να θωρακιστεί περισσότερο στο κομμάτι της κυβερνοάμυνας» τόνισε ο υπουργός, λέγοντας ότι από την στιγμή που η «ομπρέλα» της ψηφιοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης ανοίγει, η χώρα πρέπει να θωρακιστεί.

    Μέχρι σήμερα οι φορείς που είναι υπεύθυνοι για την κυβερνοασφάλεια ξεπερνούν τους 70, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την ΕΥΠ και το σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, να έχουν συνυπευθυνότητα καλύπτοντας τον τομέα αυτόν.

    Η ομπρέλα των ψηφιακών υπηρεσιών και υποδομών αναμένεται να ανοίξει το επόμενο διάστημα. Για τον λόγο αυτό, πρέπει λοιπόν να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο φορέα ο οποίος θα δίνει τις οδηγίες, θα ενημερώνει, θα είναι το βασικό σημείο ανταλλαγής των πληροφοριών και θα κάνει τους ελέγχους.

    «Αυτό το νέο σώμα θα προσφέρει πολλή μεγαλύτερη ασφάλεια, στρατηγική και ορθές πολιτικές γύρω από την κυβερνοασφάλεια αλλά και ένα καινούργιο οικοσύστημα το οποίο πλέον ανοίγεται στην χώρα, διότι όλοι αυτοί οι φορείς θα χρειαστούν την βοήθεια και τις υπηρεσίες προκειμένου να νιώθουν και να είναι πολύ πιο ασφαλείς», κατέληξε ο υπουργός.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ