• Mononews TV

    ΟΤΕ: Έφτασε ήδη στο 90% η κάλυψη σε δίκτυα 5G – mononewsTV

    • NewsRoom

    Με γοργούς ρυθμούς υλοποιεί ο ΟΤΕ το επενδυτικό του πρόγραμμα στα δίκτυα 5G καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η πληθυσμιακή κάλυψη έχει φτάσει ήδη το 90%.

    Το αρχικό πλάνο του ΟΤΕ ήταν η κάλυψη να φτάσει το 90% μέχρι τέλος του έτους, ωστόσο από τις αρχές Οκτώβρη έχει επιτύχει τον στόχο.  Η Αθήνα έχει ήδη καταγράψει κάλυψη πάνω από 97% ενώ η Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες πόλεις στην Ελλάδα καταγράφουν ήδη κάλυψη άνω του 90%, ενώ οι ταχύτητες υπερβαίνουν σε κάποιες περιοχές το 1Gbps. Η COSMΟΤΕ συνεχίζει να προωθεί τη χρήση δεδομένων μέσω 4G/4G+/5G, και παράλληλα ενισχύει τα έσοδά της, «χτίζοντας» στην αυξανόμενη χρήση δεδομένων.

    Όσον αφορά το FTTH ο ΟΤΕ έχει φτάσει περίπου τα 1,1 εκατομμύρια σπίτια στο τέλος Ιουνίου 2023 και σχεδιάζει να επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη του FTTH με στόχο να φτάσει περίπου τα 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξαμήνου, ο ΟΤΕ έχει καταγράψει ισχυρές αυξήσεις στους συνδρομητές FTTH, με τον συνολικό αριθμό να φθάνει τις 194 χιλιάδες, ή το 12,8% της συνολικής πελατειακής βάσης, σημαντικά αυξημένο από το 6,5% ένα χρόνο πριν. Η διείσδυση στις υποδομές FTTH του ΟΤΕ (ποσοστό πελατών επί των διαθέσιμων γραμμών) αυξήθηκε σε 19%, από 14% πέρυσι. Σε αυτό συνέβαλαν η συνεχής επέκταση του δικτύου, καθώς και στοχευμένες προωθητικές ενέργειες.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ