• Mononews TV

    Όταν το σκούρο ξύλο αντικατοπτρίζει το δάσος έξω από το Κίεβο – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το ουκρανικό στούντιο SHOVK παρουσιάζει την ιδέα των Bursa Cabins, ένα έργο προσωρινής διαμονής σε ένα γραφικό φυσικό σημείο, έξω από το Κίεβο.

    Και ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται και πύραυλοι σκίζουν τον ουρανό πάνω από το Κίεβο, το αρχιτεκτονικό στούντιο των SHOVK αποδεικνύει με κάθε τόνο, γραμμή, γωνία και σκιά, πως η αποφασιστικότητα, η γενναιότητα και το πείσμα των Ουκρανών είναι απαράμιλλα – και γεννιούνται από μια ανάγκη για κανονικότητα και ηρεμία στην αγκαλιά της ευρωπαϊκής οικογένειας.

    Ο σχεδιασμός των δύο κύβων που απαρτίζουν αυτό το ιδιόμορφο, εμφανέστατα σκανδιναβικής επιρροής, eco-hotel – lodge εστιάζει στο πλαίσιο της μοντέρνας και, ενίοτε, ασκητικής αρχιτεκτονικής.

    Οι χώροι δημιουργήθηκαν ως καταφύγιο ξεκούρασης από το αστικό τοπίο με στόχο να επικεντρωθεί η προσοχή των επισκεπτών στην ειρηνική επαφή με τη φύση.

    Τα κτήρια βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα εδάφους και στην κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους, ώστε τίποτα να μην εμποδίζει τη θέα. Και έτσι, κάθε καμπίνα προσφέρει πανοραμική θέα στον ποταμό Dnipro.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ