• Mononews TV

    Θεμιστoκλής Βώκος στο mononews.gr: Τα Ποσειδώνια έχουν εδραιωθεί ως ένα ραντεβού για την παγκόσμια ναυτιλία

    Θεμιστοκλής Βώκος, Συνιδριτής & Πρόεδρος των Εκθέσεων Ποσειδώνια

    Θεμιστοκλής Βώκος, Συνιδριτής & Πρόεδρος των Εκθέσεων Ποσειδώνια


    O Θεμιστoκλής Βώκος Συνιδρυτής & Πρόεδρος των Εκθέσεων Ποσειδώνια, μιλά στο mononews.gr για τη βράβευση του στο συνέδριο της Capital Link και για τα Ποσειδώνια 2024.

    Ποιος είναι ο Θεμιστοκλής Βώκος

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939 και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1957 ως δημοσιογράφος. Εργάστηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, και ως ανταποκριτής διεθνών εφημερίδων και περιοδικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο Λονδίνο συνεργάστηκε με το Lloyd’s List τους Financial Times τους Sunday Times και με την Washington Post στην Αμερική.

    Αργότερα ίδρυσε μια σειρά εταιρειών που δραστηριοποιήθηκαν στις εκδόσεις, στην διοργάνωση εκθέσεων και συνεδρίων, στην συμβουλευτική επιχειρήσεων, στο management training και στην έρευνα αγοράς, με γραφεία στο Χονγκ Κονγκ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα, στις Η.Π.Α., στην Ιαπωνία και στην Βραζιλία.

    Είναι συνιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος των Εκθέσεων Ποσειδώνια, που διοργανώνουν στην Ελλάδα την διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια, προβάλλοντας την χώρα μας ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.

    Το 1970 ίδρυσε το Media Group Seatrade στο Ηνωμένο Βασίλειο, που εκδίδει το περιοδικό Seatrade και διοργάνωσε το 1973 τα πρώτα διεθνή ναυτιλιακά συνέδρια στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη, όπως επίσης και την ακαδημία SEATRADE στο Cambridge.

    Τις δεκαετίες του εβδομήντα, ογδόντα και ενενήντα, το Seatrade οργάνωσε μια σειρά από διεθνείς εκδηλώσεις που έφεραν κοντά την παγκόσμια ναυτιλιακή οικογένεια. Μεταξύ αυτών η έκθεσης RIOMAR στην Βραζιλια, η MARINTEC στην Shanghai, η Sea Japan στο Τόκυο, το Miami Cruise Convention στις ΗΠΑ, το Συνέδριο Αφρικανικών χωρών στην Λιβερία, και Συνέδρια στις Αραβικές χώρες.

    Από το 1989 το Seatrade πρωτοστάτησε με την πρωτοβουλία απονομής βραβείων στο χώρο της ναυτιλίας και διοργανώνει το ετήσιο Seatrade Awards Ceremony στο δημαρχείο Guildhall του Λονδίνου, που βραβεύει τα επιτεύγματα της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας.

    Μετά το πρώτο του ταξίδι στην Κίνα τo 1979 ο Θεμιστοκλής Βώκος υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους που δραστηριοποιήθηκαν στην αναδυόμενη αγορά της Κίνας στον τομέα της επικοινωνίας.

    Σε συνεργασία με το Κινέζικο Υπουργείο Επικοινωνιών εξέδωσε το 1983 δύο περιοδικά στην κινέζικη γλώσσα, το Maritime China και το China Transport,ενώ ακολούθησε η έκδοση του Medical China, σε συνεργασία με το κινεζικό Υπουργείο Υγείας. Οι εκδόσεις αυτές κυκλοφόρησαν ευρέως στο σύνολο της κινεζικής επικράτειας, δημιουργώντας την εποχή εκείνη μια γέφυρα επικοινωνίας της Κίνας με τον ‘έξω’ κόσμο.

    Υπό την αιγίδα των περιοδικών αυτών διοργανώθηκαν την δεκαετία του ’80 μια σειρά από επιχειρηματικά συνέδρια σε συνεργασία με προσωπικότητες όπως ο Henry Kissinger –– συμβάλλοντας στην ανταλλαγή απόψεων, την καλύτερη κατανόηση μεταξύ Κίνας και άλλων χωρών και στην έναρξη κοινών επιχειρηματικών προσπαθειών.

    Ο κ. Βώκος έχει βραβευθεί από διεθνείς οργανισμούς. Είναι μέλος του Tall Ships Youth Trust, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο στην εκπαίδευση και επανένταξη νέων μέσω ιστιοπλοϊκών δραστηριοτήτων και είναι μέλος και υποστηρικτής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

    Ο Θεμιστοκλής Βώκος έχει ζήσει στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Χονγκ Κονγκ και τις Η.Π.Α., και σήμερα είναι κάτοικος Λονδίνου.

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Σημαντικές παρουσίες στο ετήσιο Greek Shipping Forum της Capital Link



    ΣΧΟΛΙΑ