• Mononews TV

    Ο κρυμμένος θησαυρός της «Γρηγόρης» – mononewsTV

    • NewsRoom

    Χρυσές δουλειές κάνει η «Γρηγόρης» με τις κλειστές αγορές και κυρίως με τα αεροδρόμια. Ο μισός σχεδόν τζίρος του ομίλου προήλθε από την Air Canteen, την εταιρεία που έχει συστήσει ο Βλάσσης Γεωργάτος για την παροχή υπηρεσιών εστίασης στις κλειστές αγορές των αεροδρομίων όπου δραστηριοποιείται με ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο brands.

    Δύναμη «πυρός» η Air Canteen

    Από το 2017 που συστάθηκε η εταιρεία κάνοντας «πρεμιέρα» με 12 καταστήματα σε πέντε αεροδρόμια της Fraport, σήμερα μετρά περισσότερα από 35 καταστήματα εστίασης σε έξι αεροδρόμια.

    Με «καύσιμο» τον τουρισμό και το ρεκόρ αφίξεων στα ελληνικά αεροδρόμια η Αir Canteen υπερδιπλασίασε πέρυσι τις πωλήσεις της φτάνοντας στα 36,2 εκατ. ευρώ από 15,3 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη οικονομική χρήση. Ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 45,3% του συνολικού τζίρου του ομίλου.

    Οι βελτιωμένες επιδόσεις με αύξηση πωλήσεων κατά 136,36% αποδίδονται από τη διοίκηση της εταιρείας, όπως επισημαίνεται στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύτηκαν χθες, στη ραγδαία μείωση της πανδημίας και στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

    Το κόστος πωληθέντων διαμορφώθηκε στα 8,996 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 3.572 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, ενώ το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 131,66% και κατέληξε στο ποσό των 27, 271 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 11,772 εκατ. ευρώ στο 2021, ακολουθώντας τη αύξηση στα έσοδα.

    Τα έξοδα διοίκησης και διάθεσης ανήλθαν σε 24,763 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 11,693 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 111,8% σε σχέση με το 2021.

    Άλμα στα καθαρά κέρδη

    Σημαντική άνοδο πέτυχε και στα EBITDA που αυξήθηκαν κατά 64,1% στα 5,1 εκατ. ευρώ, αλλά και στα αποτελέσματα προ φόρων που υπερδιπλασιάστηκαν φτάνοντας στα 1,9 εκατ. ευρώ από 680 χιλιάδες ευρώ το 2021.

    Κατά τη διάρκεια του 2022, η εταιρεία συνέχισε τις επενδύσεις δημιουργώντας 7 (επτά) νέα καταστήματα σε διαφορετικά περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδος και ανακαινίζοντάς υφιστάμενα καταστήματα στην Αθήνα και τη Σαντορίνη.

    Οι «Κλασικοί δρόμοι» και τα αναψυκτήρια σε Μουσεία

    Ο Βλάσσης Γεωργάτος, επικεφαλής του ομίλου Γρηγόρης ΑΒΕΕ, στην οποία ενοποιούνται τα αποτελέσματα της Air Canteen έχει βρει όπως φαίνεται κρυμμένο θησαυρό στις κλειστές αγορές.

    Εκτός από την Air Canteen, πρόσφατα προχώρησε στην ίδρυση της εταιρείας Κλασικοί δρόμοι, θυγατρική του ομίλου, η οποία ανέλαβε την εστίαση σε 95 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, προκαλώντας μάλιστα αντιδράσεις ότι πρόκειται για διαγωνισμό ανάθεσης «φωτογραφικό και χαριστικό».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ