• Mononews TV

    Νίκος Παπαθανάσης: Ο τσάρος των επενδύσεων που θα μοιράσει την… τράπουλα των χρηματοδοτήσεων – mononewsTV


    Με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση και την ταχύτητα, την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των κεφαλαίων από το ευρωπαϊκά προγράμματα ο Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών γίνεται ο άνθρωπος κλειδί που θα τρέξει τις επενδύσεις στη χώρα.

    Από τη θέση του θα είναι ο υπεύθυνος για τη διαχείριση των κονδυλίων από ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και του Αναπτυξιακού νόμο, της Αναπτυξιακής Τράπεζας, αλλά και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων.

    Ουσιαστικά συνεχίζει το έργο που έκανε πλάι στον Άδωνι Γεωργιάδη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και το συμπληρώνει με τις αρμοδιότητες που είχε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στο υπουργείο Οικονομικών και έτσι θα συνεχίσει ακόμη πιο αποτελεσματικά να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, ανοίγοντας τον δρόμο σε νέες επενδύσεις και διευκολύνοντας τις διαδικασίες.

    Ενοποιώντας τα διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία και συγκεντρώνοντας την ευθύνη και τις αρμοδιότητες σε ένα πρόσωπο, αντί να επιμερίζονται στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, στόχος είναι να προσφέρονται άμεσα όλες οι επιλογές, χωρίς χαμένο χρόνο στις διαδικασίες και τη γραφειοκρατία.

    Η επιλογή αυτή, είναι ιδιαίτερης βαρύτητας, καθώς είναι σημαντικό να προχωρήσουν όσο γίνεται γρηγορότερα οι επενδύσεις και να βρίσκεται κάθε φορά γρήγορα, ο βέλτιστος τρόπος χρηματοδότησης, από τη βεντάλια των εργαλείων και προγραμμάτων προς αξιοποίηση.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ