• Mononews TV

    Navios Maritime Holdings (Αγγελική Φράγκου): Καθαρά κέρδη 87,3 εκατ. δολάρια – mononewsTV


    Η Navios Maritime Holdings Inc. γνωστοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο έτους που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2022.

    Η Navios Holdings κατέχει μετοχικό μερίδιο στη Navios South American Logistics Inc., μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες υποδομής και logistics στην περιοχή Hidrovia της Νότιας Αμερικής και συμμετοχές στην Navios Maritime Partners L.P., την εισηγμένη στο χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ναυτιλιακή εταιρεία που κατέχει και εκμεταλλεύεται πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια.

    Η Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα για το 2022, κατά το οποίο είχαμε καθαρό εισόδημα 87,3 εκατομμυρίων δολαρίων και EBITDA 355,1 εκατομμύρια δολάρια» και πρόσθεσε: «Το 2022, βγήκαμε από τη διεθνή ναυτιλία και τώρα επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη της Navios South American Logistics, έναν πάροχο μεταφορών και υποδομών στην περιοχή Hidrovia της Νότιας Αμερικής. Πιστεύουμε ότι οι παγκόσμιες μακροοικονομικές συνθήκες υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη στην περιοχή της Hidrovia και εστιάζουμε στη μεγιστοποίηση της απόδοσης από τα περιουσιακά στοιχεία, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα».

    Επίσης, το προσαρμοσμένο EBITDA της Navios Logistics αυξήθηκε κατά περίπου 20% και διαμορφώθηκε στα 94,1 εκατομμύρια δολάρια το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, σε σύγκριση με 78 εκατομμύρια δολάρια που ήταν το προηγούμενο έτος.

    Οι μεταφορτώσεις σιδηρομεταλλεύματος για το 2022 αυξήθηκαν κατά 123% σε 1,5 εκατ. τόνους, σε σύγκριση με το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Επιπλέον, οι όγκοι των τερματικών λιμένων σιτηρών αυξήθηκαν κατά 38% κυρίως λόγω των αυξημένων εξαγωγών της Ουρουγουάης, σε σύγκριση με το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

    Στον τομέα των φορτηγίδων, τα μεταφερόμενα υγρά φορτία αυξήθηκαν κατά 23% και τα μεταφερόμενα ξηρά φορτία μειώθηκαν κατά 29% σε ετήσια βάση. Το ποσοστό χρησιμοποίησης σε πλοία ενδομεταφοράς αυξήθηκε κατά 28% σε 81% το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ